David van Boerdonk zal voor de meeste onder ons beter bekend staan als MC Dash. Wij kwamen de uit Eindhoven afkomstige MC geregeld tegen het afgelopen festival seizoen, en vonden het tijd voor om hem wat vragen te stellen onder het genot van een drankje.

Ik zou graag nog eens op de UV stage van Defqon.1 staan, maar ook de Blue lijkt me fantastisch en dan met name The Gathering, dat is echt absurd! Één en al kippenvel gewoon!

EEN DRANKJE DOEN MET MC DASH

We spreken af bij de Vooruitgang, een gezellige tent in hartje Eindhoven. Met een biertje en Bacardi Cola spreken wij met David over van alles en nog wat maar met name over zijn carrière!

Hoe ben je op het idee gekomen, goh, laat ik eens MC worden?

Ik was met een maatje mee, die moest draaien in de Insiders te Eindhoven. Daar stond een andere MC die zo dronken was dat hij naar huis gestuurd werd. Die vriend van me duwde de Mic in mijn handen en toen begon het. Ik het wel ideeën van andere MC’s die ik probeerde wat blijkbaar goed viel want ze vroegen me terug te komen.
Best gek, uit het niets ineens met die Microfoon in m’n hand en ik had zoiets van, doen!

Vertel eens in je eigen woorden, wat is de essentie van een goede MC.

Iemand die anticipeert op het publiek, weet wanneer die wel en niet iets moet zeggen en zeker niet door vocalen heen roept. En misschien wel het belangrijkste, hij moet er staan no matter what! Maar natuurlijk ook zorgen dat je timing goed is, want dat is zeer belangrijk.

Als MC ben je ondersteuning voor de DJ, iets wat sommige wel eens vergeten.

Als MC kun jij ervoor zorgen dat het publiek gestuurd wordt, hoe kijk jij hier tegenaan?

Dit kan in samenspraak met de DJ, misschien heeft die een nieuwe track uit en wil die dat die genoemd wordt. Maar het kan ook zo zijn dat het publiek net dat stukje extra nodig heeft door de juiste zin op het juiste moment. Zo kan het publiek nog beter losgaan op een hoogtepunt.

Wat was voor jouw het hoogte punt tot nu toe?

Dat was voor mij Intents dit jaar. De Hosting van Frequencerz en Warface samen met MC Nolz was gewoon instant fire! We wisselde elkaar super goed af, het was enorm warm in de tent, het voelde als 50 graden, zo warm dat we alleen maar water konden drinken, pils ging er gewoon niet in 😉 Heel het publiek ging los desondanks de warmte!

Wat vind je het leukste en het minst leukste van je beroep?

De interactie met het publiek vind ik echt leuk. Je kunt doen wat je wilt, je bent niet gebonden aan de draaitafels. Lekker m’n ding doen met de DJs!

Eigenlijk vind ik alles wel leuk, ik kan niks negatiefs benoemen, gelukkig maar.

PLUG 'N PLAY OVER ELSOM OPEN AIR

Liever klein en intiem of groot en uitbundig?

Ik heb veel klein en intiem gedaan, dus is het nu tijd voor groot en uitbundig!

Op welk podium zou jij nog eens willen staan?

Ik zou graag nog eens op de UV stage van Defqon.1 staan, maar ook de Blue lijkt me fantastisch en dan met name The Gathering, dat is echt absurd! Één en al kippenvel gewoon!

Wat vind jij de veste plaat ooit?

Oud: TNT & Zany – Heatwave

Nieuw: B-Front – Silent scream

Wat doe jij het liefste in je vrije tijd?

Muziek maken, ik vind het erg ontspannend om te produceren. Wel een totaal ander genre, ik ben dan vooral bezig met house.
Ik heb van Bob (B-Front) het fijne geleerd. Ik zat vroeger altijd met hem in de studio en vroeg hem de hemd van het lijf. Daarna ben ik daar zelf voor gaan zitten en vind dit nu echt een vorm van ontspanning. Er gaat echt niks boven het gevoel van lekker muziek maken!

liever een frikandel speciaal, een vers worstenbroodje of lekker uit eten?

Voor de vlugge hap een worstenbroodje met Zaanse mayonaise, maar er gaat niets boven lekker Sushi eten!

St8ment

Wil jij MC Dash in actie zien, zorg dan dat jij op St8ment bent 21 oktober, wat zijn eerstvolgende optreden zal zijn!

Social Media

Zorg dat jij MC Dash volgt op zijn Social Media kanalen zodat jij niks mist.

Facebook / Instagram