Het is vrijdag 12 mei, vandaag staat er geen festival op de kalander maar een concert in de Luxor te Arnhem. Natuurlijk niet zomaar eentje want het is tijd om een avondje te gaan genieten met de Hardstyle Pianist in Concert!

EEN AVONDJE GENIETEN MET DE HARDSTYLE PIANIST IN CONCERT!

Parkeren kan lekker dichtbij onder het station, twee minuten lopen en we staan voor de deur. De zaal is al open, dus we kunnen gelijk door; ideaal!

De Luxor is een erg mooi theater, klein maar fijn wat het een intieme sfeer geeft. En dat komt een concert als deze uiteraard alleen maar ten goede. De zaal stroomt langzaam vol en in mijn ooghoek zie ik waar ik al op hoopte, de merchandise stand. Want die Hardstyle Pianist cap stond natuurlijk op mijn verlanglijst; in the pocket!

Om 22:00 staat het concert gepland en en al snel zien we een aantal personen het toneel betreden. En daar is dan eindelijk ook de man waar het vanavond om draait, Jisk Lieftink.

Wanneer de eerste akkoorden worden ingezet is het direct stil in de zaal. Hij begint met zijn versie van Project One’s Lumunosity en iedereen luistert aandacht naar zijn spel. Je ziet dat Jisk inmiddels beduidend meer stage ervaring heeft, en zijn publiek goed weet te boeien.

Deze diashow vereist JavaScript.

Jisk is zoals gezegd niet alleen, al snel worden de drums en strijkers toegevoegd aan de piano en komt de avond echt tot leven. Deze extra elementen zorgen bij mij al snel voor kippenvel wanneer The Propet’s ‘One Moment’ voorbij komt.

Wanneer Judith van der Klip op komt, word de nadruk van Jisk naar haar verlegd. Zij weet door haar intieme spel de sfeer geboeid te houden en brengt een gevoelige versie van ‘Imaginary’ ten gehore.

Na Judith is het tijd voor wat meer piano spel en komt de ene na de andere bekende melodie voorbij, hier en daar wordt er al lekker mee geneuried, en merken wij dat het steeds meer begint te kriebelen. We zijn als hardstyle liefhebbers immers gewend te dansen in plaats van stil te staan, toch?

Judith maakt opnieuw haar optreden en inmiddels is het tijd voor zang, zangeres Nikki Milou betreed het podium en zweept gelijk het publiek op. We worden getrakteerd op de accoustiche versie van ‘Suicidal Superstar’, Kippevel gewoon!

Na Nikki komt ook Elyn het podium op, die kennen we nog van de eerste editie, die onder andere ‘Oxygen’ ten gehoren brengt. Deze avond wordt alleen maar beter!

Deze diashow vereist JavaScript.

Elyn wisselt met Joep van Weert. Deze man brengt samen met Jisk Coone’s ‘Faye’ ten gehore. Een nummer wat geschreven lijkt voor piano, en elke Hardstyle liefhebber van buiten kent. Natuurlijk mogen nummers als Year of Summer en Lose my Mind niet ontbreken en lijkt de avond geslaagd ten einde te zijn gekomen.

Maar gelukkig komt dan eindelijk de happy hardcore medley waar iedereen op heeft gewacht, even helemaal genieten van de gouwe ouwe.

Na dit vermaak komt Elyn terug het podium op en krijgen we de live versie van ‘Inferno’. Op de achtergrond zien we Deetox al het toneel betreden, en na een kleine break knalt Deetox & Sound Rush’s ‘Inferno’ door de speakers en verandert de avond van een intiem concert in een Hardstyle feest.

Deetox knalt zoals we van haar gewend zijn, lekker rauw! Wij gaan net als iedereen even helemaal los en genieten van deze top avond.

Na Deetox besluiten wij naar huis te gaan, wij kwamen immers voor jisk en Diana, en die hebben ons zeker niet teleurgesteld!

Deze diashow vereist JavaScript.

Verdict

Mocht jij de hardstyle Pianist nog niet live gezien hebben, dan kunnen wij niet anders dan aanraden kaartjes voor zijn volgende concert te kopen. Een unieke avond als dit mag jij niet missen, want Jisk geeft je echt een andere kijk op de Hardstyle scene.

P.s. Jisk geeft op 25 mei nog een concert in de Hedon te Zwolle, wil jij hierbij zijn? Scoor dan hier jouw tickets!