Dynaudio staat al jaren bekend als een van de groten in de studio wereld. Al jaren zijn sporen verdiend, richt Dynaudio nu ook al een paar jaar op de thuismarkt. Dat is nu precies waar de Dynaudio Xeo2 op gericht is. Nu geen studio monitoren, maar woonkamer speakers.

Draadloos, maar ook weer niet

Je leest het goed, dit setje is draadloos te gebruiken. Hiernaast is het ook mogelijk om de speakers aan te sluiten op televisie.
Draadloos, koppel je de speakers aan een app en wordt het geluid via de app naar de speakers doorgegeven.
Het kan dus echt zo makkelijk zijn als stekker erin, draadloos koppelen en spelen!

Dynaudio XEO2 Actieve speakers

Net als de actieve studio monitoren, die tegenwoordig de standaard zijn, gaat het hier om actieve speakers. Dit houdt in, dat er per speaker een versterker is ingebouwd, zodat het meeste uit de speakers gehaald kan worden.
Wil je nu toch een platenspeler of TV als geluidsbron gebruiken? Dat kan door de kabeltjes direct aan te sluiten op de speakers. De hoofdspeaker heeft de benodigde aansluitingen hebben.
Zo kun je USB, mini- jack, Toslink en RCA gebruiken om geluidsbronnen aan te sluiten.
Ook is het mogelijk om op het achterpaneel in te stellen of de speaker vlakbij een muur, hoek of in een open ruimte staat en of het om een linker of rechter speaker gaat.
Naast deze opties kun je ook opgeven of een speaker in een bepaalde zone staat. Hierdoor kun je tot wel drie zones definieren en configureren.
Dit komt erg handig uit, als je de Xeo speakers aan een zogeheten Xeo hub gooit, waarbij je er meerdere setjes aan elkaar kunt koppelen

Op zowel de tweeters als de woofers zit een versterkt vermogen van 65Watt, dus kun je een ruimte op een nette manier van geluid voorzien.

Ook in Limited Edition

De Xeo2 heeft een limited edition SOUNDZ. Deze blauwe speakers hebben een beperkt aantal van 500 setjes. Op specificaties niet veel nieuws onder de zon, echter zitten een paar extraatjes in het verschiet.
Bij de SOUNDZ editie krijg je drie maanden lang gratis streaming abbonement op de dienst TIDAL en ontvang je een jaar lang SOUNDZ gratis op de deurmat.
Tevens is het ook mogelijk om een prijsreductie te bewerkstelligen door het blad SOUNDZ. In plaats van de 1299 euro die je er normaal voor neerlegt, kun je dit setje dan voor het luttele bedrag van 999 ekkies aanschaffen.

Of het dit allemaal waard is, weet ik nog niet. Ik hou mij aanbevolen voor een review setje 😉