Mamma Mia! Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver: Super Mario Run is te downloaden in de App Store. Honderden miljoenen mensen konden niet wachten tot het moment daar was en nu kan iedereen zijn mening geven over de nieuwe game in de App Store, waaronder wij! Lees snel verder voor onze Super Mario Run mini review!

SUPER MARIO RUN

Dankzij de vrolijke gezichten en de kleurrijke kleuren kan Mario bij iedereen een lach op het gezicht tevoorschijn halen. Ook dit keer is het niet anders. De typische objecten, het verhaal van Mario en Bowser, met als doel Prinses Peach redden. Het komt allemaal weer terug. De game is gratis te downloaden in de Apple App Store waar je de mogelijkheid krijgt om 3 levels te spelen. Daarna is het een eenmalige aanschaf van 9,99 en je hebt de toegang tot de volledige versie van de game.

Wat deze game anders maakt, is dat Mario zelf al aan het rennen is. Je hoeft enkel en alleen te tikken zodat hij springt over de kuilen en andere gevaarlijke hindernissen. Over vijanden maakt Mario zelf al een klein sprongetje, dat scheelt ook weer. Verder is het, na het redden van Prinses Peach, een taak om het koninkrijk weer op te bouwen. Dit is namelijk kapot gemaakt door Bowser tijdens zijn ontvoeringspoging. Jouw taak om met behulp van alle muntjes die je verzameld het koninkrijk weer mooi neer te zetten.

De Toad Race

Wat is nog meer nieuw? De Toad Race! In deze spelmodus neem je het op tegen andere spelers. In feite neemt het spel jouw snelste rondje op en speelt deze af tegen een willekeurige tegenstander. Zo kun je nog mooiere prijzen winnen en is het ideaal als je even snel een potje wilt spelen. De winnaar wordt bepaald aan de hand van de muntjes en de hoeveelheid trucjes die je laat zien. Een mooie sprong levert je meer duimpjes op van Toads dan bij een simpel sprongetje. Laat je beste en mooiste tricks zien en pak zoveel mogelijk muntjes! Wie weet versla je een van ons nog wel ūüėČ

Super Mario Run

Super Mario Run Mini Review

Nostalgisch als ik was toen ik hoorde dat Nintendo (eindelijk) Mario naar de iPhone zou brengen, was ik toen ik gisteren eindelijk de game kon downloaden! Als klein jochie was ik helemaal verzot van de Mario games. Ik speelde ze¬†uren aan een stuk en maanden achter elkaar. Ja, de winter toen de NES in Nederland ge√Įntroduceerd werd, stond voor mij in het teken van Super Mario. En ja, ik heb die console nog steeds! En niet alleen ik maar ook mijn neefje en nichtje hebben hier in de afgelopen jaren gretig gebruik van gemaakt!

Maar nu, decennia later, is daar dan eindelijk een variant voor mijn¬†iPhone. Het apparaat wat zo’n beetje vergroeid zit aan mijn hand. Laten we eerlijk zijn, bijna niemand van ons kan meer zonder smartphone.¬†En gamen daarop is toch echt een belangrijk onderdeel van het apparaat geworden. Kijk maar eens om je heen, in het openbaar vervoer maar ook en de wachtruimtes van bijvoorbeeld de tandarts maar natuurlijk ook Pokemon in het park. Je ziet het gewoon overal.
Nintendo begreep dit maar al te goed en nam de slimme zet hierop in te spelen. En voilà, eindelijk is daar Super Mario Run.

Ervaring

De Gameplay bevalt mij enorm goed. lekker simpel zonder erbij na te denken vliegensvlug door je level rennen. Iets wat ik als ‘oude speler’ van de game gewend ben. En het lijkt erop dat Nintendo dit ook goed begrijpt. Want dit voelt¬†aan¬†aan als vanouds. Een korte tik op je scherm voor een kleine sprong en met een langere druk spring je hoger. Hoe simpel wil je het hebben.

Is het niet een te makkelijke game dan? Ik ben van mening om hier toch nee op te zeggen. Waarom? Nou je wilt toch alle muntjes verzamelen of niet dan? En je wilt toch kijken of je niet toevallig een geheime ingang of muntenverzameling kunt ontdekken? Precies, en hier word het door de snelheid van de game wat lastiger, en dus uitdagender voor de gemiddelde gamer. Hiernaast zitten er ook naarmate je verder in de game komt, pittigere levels, waar zelfs de gevorderde gamers even over na moeten denken. En dat doet Nintendo dus erg goed.

Neem daarbij nog de mogelijkheid om tegen vrienden te strijden en ja, dan kun je stellen dat Nintendo een topgame heeft gemaakt!

Verdict

Na een paar uurtjes spelen zijn wij overtuigd! Nintendo laat zien hoe een iOS game hoort te zijn! Ok√©,¬†het is natuurlijk niet helemaal vlekkeloos maar voor een eerste echte iOS game is dit toch echt wel een top prestatie! Wij kunnen niet wachten op nieuwe features en hopen dat Nintendo deze trend doorzet en games zoals Zelda ook klaarmaakt¬†voor de iPhone ūüėé

 

Door Jur Mommers & Dave van Gorp.