Afgelopen zondag waren de Donkey Rollers één van de acts tijdens Defqon1. Dit optreden was zoals altijd natuurlijk een groot gezellig feest kan ik je vertellen. Maar hoe vonden de heren het zelf? Dat vroegen wij onszelf ook af, en stelde enkele vragen aan de Donkey Rollers over Defqon1 2017!

P.s. heb jij ons party report van Defqon1 2017 al gelezen?

DONKEY ROLLERS OVER DEFQON1 2017

Een Classics set in de classics tent, precies jullie ding toch?

Wij zijn natuurlijk van alle markten thuis, maar 90% van onze tracks zijn inderdaad classics, dus we hebben ons wederom prima vermaakt.

Het stond al helemaal vol voor jullie arriveerden. Het was goed te merken dat de mensen speciaal voor jullie kwamen. Hoe is het om zo’n trouwe fan base te hebben?

Je merkt bij festivals als Defqon dat er veel buitenlanders rondlopen die ons nog niet (vaak) hebben zien optreden. Dan is het altijd super om te zien dat ze op een festival waar veel aanbod qua area’s/dj’s is, toch voor ons kiezen.

Het was duidelijk dat jullie er zelf net zoveel plezier aan beleefde als het publiek. Blijft het voor jullie elke keer (opnieuw) een feestje?

Je kunt het ene optreden niet vergelijken met het andere. Vooral met een publiek als op Defqon, dan zie en voel je dat de sfeer gewoon uitgelaten is en dat reflecteert zich ook weer terug op ons als artiesten.

Doe de totempaal, dat was echt vet! Kunnen jullie daar wat meer over vertellen.

De totempaal is vorig jaar op Q-base spontaan ontstaan. Raoul had tijdens het optreden (zoals gewoonlijk) ontzettende dorst en er was geen drank op het podium, dus ging hij met microfoon de area in om bij de bar bier te scoren. Vervolgens is hij het publiek in gelopen en willekeurig bij een lang persoon in z’n nek geklommen. Peter zag dat gebeuren, liet mij de muziek stilleggen en gezamelijk werd er besloten dat het publiek maar om Raoul rond moest gaan dansen/springen. Als een stel indianen om een totempaal dus. Een hele grote groep mensen vond het echt geniaal en deed ook mee. Op Defqon hebben we dit nogmaals herhaald en wederom met succes!

Heeft Zany’s hulp nog zijn beloning gekregen?

Natuurlijk! Hij stond na het optreden netjes te wachten bij de hekken en we zijn met 2 treetjes bier naar hem toegelopen om hem te bedanken. Voor wat hoort wat he 😉

DONKEY ROLLERS OVER DEFQON1 2017
Als afsluiter een ode aan de blue, erg mooi om te zien. Dit blijft voor iedereen een speciaal iets, elke keer weer kippenvel toch?

Immeasurably was inderdaad weer een dikke afsluiter, maar we hebben als toegift nog even een track van het nieuwe album gedaan, What We Are. Deze track heeft dezelfde sfeer als de classics die we rond die tijd maakten en we vonden het een waardige afsluiter van onze set daar.

En dan nog even afsluiten bij de eindshow, hoe tof is dat!?

Ja echt heel bizar. Al het Defqon.1 publiek op 1 mega-lokatie en dan je eigen tracks voorbij laten komen ondersteund met een show zoals alleen Q-dance het kan.. Veel mooier kan het bijna niet worden! 🙂