De act Donkey Rollers is een begrip in de wereld van de Hardstyle. Iedereen kent ze en heeft ze wel eens zien optreden. Dit jaar vieren zij hun 15 jarig jubileum, en dit wordt niet alleen gevierd met een feestje maar ook met een heuse dubbelaar. Deze draagt de toepasselijke naam: 15 Years of Hardstyle.
Tijd om de heren eens te vragen wat 15 jaar nu voor hun betekent!

DONKEY ROLLERS OVER 15 YEARS OF HARDSTYLE

Wat was het moment dat jullie dachten: laten we samen eens een legendarische hardstyle act beginnen?

Nou, we hebben het eigenlijk niet eens zelf bedacht. We waren op dat moment druk met Zany in de hardstyle en Jowan in de hard/tech-trance. We hadden een stuk of 6 tracks klaar voor op Fusion, toen Q-Dance ons de vraag stelde of we een live act waren, omdat ze nog iets zochten voor op de allereerste editie van DefQon.1.
Tja, dan is zo’n keuze snel gemaakt natuurlijk 😉

Kunnen jullie eens iets meer vertellen over de rolverdeling van de diverse leden? Op het podium is het natuurlijk duidelijk, maar heeft ieder van jullie bijvoorbeeld ook een specifieke rol in de studio?

De producties worden hoofdzakelijk gedaan door Michel met hier en daar wat inbreng van Raoul en kritiek van Johan. Peter zorgt dan voor het vocale gedeelte van deze tracks. Johan stelt meestal de tracklist samen voor de sets waarmee we optreden, en regelt hiernaast ook alles om de optredens heen.

Het album ’15 Years of hardstyle’ is een prachtige kroon op jullie werk. Wat kunnen we naast dit album nog verwachten rondom jullie 15 jarig jubileum?

We gaan in de zomer touren in binnen- en buitenland. Maar we beginnen met het afleveren van een dijk van een album! Wat voor ons zelf uiteraard ook een terugblik is op de afgelopen 15 jaar.

Donkey Rollers, hoe kom je op zo’n naam?

Eigenlijk in een vlaag van verstandsverbijstering 😉 Nee zonder dollen, we hebben best lang lopen dubben op deze naam tot we uiteindelijk tot een combinatie kwamen van twee namen, namelijk Nintendo’s Donkey Kong en Rollercoasters.

Wat vinden jullie zelf de beste Donkey Rollers track die de laatste 15 jaar uitgebracht is?

Raoul vindt zonder twijfel Silver Bullet de beste, Johan: Voice of Consience en Michel: D.O.N.K.E.Y.

Hoe is jullie stijl de afgelopen 15 jaar veranderd?

Eigenlijk niet, we hebben onze eigen sound, en die is altijd zo gebleven. We hebben altijd aan de donkere en rauwe kant geproduceerd maar inmiddels heeft de Rawstyle ons wel ingehaald dus we zijn nu meer Raw Light 😉

Hardstyle van voor 2010 is weer helemaal terug. Hoe kijken jullie naar tegen deze trend en hoe spelen jullie daar op in?

We maken nog steeds wat we altijd maakten. Dus je zult verschillende Donkey elementen terughoren in onze nieuwe producties. Verder vinden we het natuurlijk leuk dat deze sound terugkomt. Het bevat een beter feestgehalte en hogere samenhorigheid. Wij zijn hiermee opgegroeid.

Wat is voor jullie het meest memorabele optreden, en waarom juist die?

Defqon.1 2005. Dat optreden op de blue, dat is onze grote doorbraak geweest!
We draaiden midden op de dag. We hadden verwacht dat het vanwege de hitte (35 graden) niet super druk zou zijn in een tent. En toen we aankwamen, was deze ook slechts voor 40% gevuld.
Toen wij eenmaal op het podium stonden en het doek naar beneden ging, zagen we de tent ineens afgeladen vol stond! Dat gaf natuurlijk wel een kippenvel moment. Iedereen ging helemaal los en onze set klopte ook van begin tot het eind!

Maar ook In Qontrol en onze eerste Qlimax waren vet, echter blijft deze ons het beste bij, omdat we die respons op dat moment niet verwachtten.

Wat doen jullie liever? In de studio ideeën uitwerken, of voor een publiek jullie ding doen?

We doen in beide gevallen ons ding, maar beide vinden we ook leuk om te doen. Het zijn gewoon twee verschillende dingen.
Op het podium kan het wel een grote verrassing zijn. Dit ligt geheel aan de reactie van het publiek. Als deze flauwekul accepteert, dan kan het dit ook zeker worden. We proberen onze optredens lekker dynamisch te houden.

Wat mogen we in de komende 15 jaar van jullie gaan verwachten?

Als we het nog zolang volhouden 😛

Zonder gekheid, laten we eerst eens de twintig aantikken en dan verder kijken. We hebben leuke dingen in het verschiet. Lekkere classic sounds waar we gewoon mee door kunnen gaan, nu aangevuld met remixen, collabs en nieuwe solo-releases in de sound van 2017. No One Can Stop Us!

Wat doen jullie naast het draaien?

Jowan doet fulltime artiestenboekingen en management, Raoul en Michel produceren fulltime en Peter schrijft fulltime lyrics en Mc-ed hierbij in de weekenden. Hierdoor heeft iedereen van zijn hobby zijn beroep kunnen maken.

Het album ’15 Years of hardstyle’ wordt een dubbelaar, kun je daar iets over kwijt.

CD 1 zal een verzameling worden van onze beste classics, aangevuld met een paar nieuwe collabs en eigen tracks. Dit wordt een een soort Donkey Rollers tijdlijn. Voor de collabs, werken we samen met Noisecontrollers en B-Front.

CD 2 zal bestaan uit remixen. Deze worden onder andere verzorgt door: Requiem, Titan, Radical Redemption, Digital Punk, Warface, Phuture Noize, Apexx, Dr Phunk, Frontliner, onze eigen Retrospect en Isaac.

Wij hebben de artiesten benadert voor een remix, dit omdat wij dachten dat juist zij een goede remix van onze tracks konden maken in de hedendaagse sound.

Het is altijd lastig om klassiekers te remixen, dus we wisten op voorhand dat niet alles even goed zou worden ontvangen. Maar dat vinden we niet erg. Wij staan volledig achter de producties die we hebben ontvangen en zijn er erg trots op!

15 YEARS OF HARDSTYLE

Pre-order 15 Years of Hardstyle

Het album bevat 36 tracks, waaronder 18 remixen, 11 classics, 7 nieuwe producties en is nu beschikbaar als pre-order via: http://fusionr.ec/orderdr15yrs.

De officiële release datum ligt op 8 mei 2017.