Een tijdje terug hadden wij al een interview met de heren welke jij hier kan terug lezen, en deze maand (mei) wordt hun nieuwe album dan ook daadwerkelijk gereleased. De plaat heeft de titel ’15 Years of Hardstyle’ wat al doet vermoeden dat het een reis terug in de tijd wordt. Daarom is het voor ons tijd om eens goed te luisteren naar het 15 Years of Hardstyle album!

Donkey Rollers – 15 Years of Hardstyle album (p)review

De eerste CD van het album bevat de welbekende Donkey Rollers classics, aangevuld met enkele eigen tracks en nieuwe samenwerkingen. Zo zullen Noisecontrollers en B-Front ook hun opwachting maken. Maar dat is niet alles, zo zal 1 CD van het album vol staan met remixes van Donkey Rollers tracks door verschillende artiesten. Zo zullen onder andere Requiem, Titan, Radical Redemption, Digital Punk, Warface, Phuture Noize, Apexx, Dr Phunk, Frontliner, Retrospect en Isaac hun opwachting maken.

CD1 – Donkey Rollers classics

Voor de Hardstyle liefhebber van het eerste uur moet de eerste CD van het 15 years of hardstyle album enorm aanspreken. Deze staat namelijk vol met de bekende Donkey Rollers classics. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kenmerkende ‘D.O.N.K.E.Y.’, steevast meegezongen door iedere festivalbezoeker. En ook de oude vrienden van Showtek komen even voorbij met hun ‘Kwartjes Remix’ van ‘No One Can Stop Us’. Natuurlijk kan hun grootste hit ooit niet ontbreken. Voor veel mensen is ‘Immeasurably’ de beste Hardstyle track allertijden.

Natuurlijk is een trip down memory lane erg tof, maar wij zijn ook erg benieuwd naar de nieuwe tracks. Donkey Rollers – ‘What We Are’ is een splinternieuwe track, maar duidelijk herkenbaar geproduceerd door de Donkey Rollers: Brede synths een de bekende kick. Natuurlijk kan een echte nieuwe beuker van de formatie ook niet ontbreken. ‘Life or Death’ is in ieder geval weer een klapper van formaat. Eén van de nieuwe samenwerkingen is een plaat met Noisecontrollers. Een erg gave track die het heden met het verleden combineert, het is namelijk een redelijk oldskool track maar dan met moderne sounds.

CD2 – Donkey Rollers remixes

CD2 is zo mogelijk nog een stuk interessanter dan de eerste CD. Deze bevat namelijk 15 remixes van bekende Donkey Rollers tracks door de artiesten van nu. Een tof maar gewaagd concept, want wat kun je nu verbeteren aan tracks die al enorm goed waren? Verschillende artiesten zijn de uitdaging aangegaan en we kunnen vast verklappen dat dit in de meeste gevallen erg goed uitpakt. Wat denk je bijvoorbeeld van de Frontliner Remix van ‘Atrocity’? Frontliner heeft deze track qua sounds helemaal naar zijn eigen hand gezet zonder de originele track te verloochenen, erg knap.

Het jonge Fusion talent Avana heeft zich gewaard aan ‘The Last City on Earth’, het In Qontrol anthem van 2008. Het is een lekker opzwepend nummer geworden dat goed blijft hangen. Warface heeft een remix gemaakt van ‘Total Domination’ en daar is een zeer vermakelijke plaat uit gekomen, met een originele intro en verrassende melodie. Ook Dj Zany laat natuurlijk van zich zien. Hij maakte alweer voor de 4e(!) keer een eigen versie van Motherf*ck, deze keer een lekkere Freestyle versie.

Een hoogtepunt is – zoals we eerder ook al schreven – de remix van ‘Voice of Conscience’ door Requiem. Het is een lekkere rauwe beukplaat geworden die het goed zal doen op het einde van een avond. Over rammen gesproken, Justice 4 All (Apexx Remix). De climax is niet zo spannend, maar wat een toffe mid-intro! Tot slot nog een eervolle vermelding voor Dr. Phunk. Hij kreeg de moeilijke taak om ‘Innocent’ te remixen, maar wat een top plaat is het geworden! Geheel in zijn bekende stijl heeft hij deze track vorm gegeven. Complimenten!

Tracklist: Donkey Rollers – 15 Years of Hardstyle

CD 1
01. Donkey Rollers – Voice of Conscience (Requiem Remix)
02. Donkey Rollers – Chaos (Radical Redemption Remix)
03. Donkey Rollers – Not Afraid (Phuture Noize Remix)
04. Donkey Rollers – Justice 4 All (Apexx Remix)
05. Donkey Rollers – Fusion Of Sound (DJ Isaac Remix)
06. Donkey Rollers – Hoodoo Voodoo (Retrospect Remix)
07. Donkey Rollers – Total Domination (Warface Remix)
08. Donkey Rollers – Innocent (Dr Phunk Remix)
09. Donkey Rollers – The Sound Of The Beast (Titan Remix)
10. Donkey Rollers – The Last City On Earth (Avana Remix)
11. Donkey Rollers – Motherf*ck (Zany Rework)
12. Donkey Rollers – Immortal (Digital Punk Remix)
13. Donkey Rollers – Atrocity (Frontliner Remix)
14. Donkey Rollers – So U Wanna Be Hardcore (Notorious Two Remix)
15. Donkey Rollers – Silver Bullet (Bass Modulators Refix)
16. Donkey Rollers – Hardstyle Rockers (DV8 Rocks! Remix)
17. Donkey Rollers – Stike Again (Psyko Punkz Remix)
18. Donkey Rollers – Chaos (Radical Redemption Remix)

CD 2

01. Donkey Rollers – D.O.N.K.E.Y.
02. Donkey Rollers – No One Can Stop Us (Showtek Kwartjes Mix)
03. Donkey Rollers & Noisecontrollers – Human Enemy
04. Donkey Rollers – Der Rammachine
05. Donkey Rollers – The Donkey Show
06. Donkey Rollers – What We Are
07. Donkey Rollers – Immeasurably
08. Donkey Rollers – The Million Gods
09. Donkey Rollers – Evil
10. Donkey Rollers – Silver Bullet
11. Donkey Rollers – Ruff
12. Donkey Rollers – Life or Death
13. Donkey Rollers – Followers
14. Donkey Rollers – What’s Your Plan?
15. Donkey Rollers – Voice of Conscience
16. Donkey Rollers – LMPSJNK
17. Donkey Rollers – Revolutions
18. Donkey Rollers & B-Front – Magic of Immortality

*Volgorde tracklist onder voorbehoud

Pre-order

Klik hier om het 15 Years of Hardstyle album te pre-orderen.