Zaterdagmorgen 11:45 tijd om in de auto te stappen en richting Breda Airport te rijden. Ik ga vandaag op een lokale wereldreis genaamd Daylight Festival 2017.

DAYLIGHT FESTIVAL 2017

Met wat onenigheid vanwege wegwerkzaamheden kom ik een met een kleine vertraging aan bij vliegveld Seppe aka Breda Airport. Direct gelegen naast de A58 en dus niet te missen voor bezoekers. Parkeren verloopt vlotjes en ik kijk vanuit mijn geparkeerde auto direct op een van de stages, nee ik heb geen vip parking, dit zijn de normale parkeerplaatsen; ideaal! Een leuke side note: je parkeert op de landingsbaan.

200 stappen verder en ik ben bij de ingang. Snel inchecken en door naar binnen. Lekker vlot allemaal, daar houd ik wel van. Nog even een locker huren, want ook die zijn volop aanwezig.

Binnenkomst

Om te beginnen mag het gezegd worden dat ik de locatie erg tof vind. Daylight Festival 2017 bevind zich letterlijk op het vliegveld. Dat is goed te merken aan de diverse hangaars en het zicht om het terrein heen. Natuurlijk heeft het festival ook delen hiervan verwerkt in de podia’s. Zo is een hangaar omgetoverd tot de hardcore area en is bij de Flight Academy een heus vliegtuigwrak verwerkt als onderdeel van de area.

Tijd voor de eerste DJ van vandaag, Dustin Hertz.

Dustin Hertz

Onze huis freestyler staat op de talent stage. Uniek, want nagenoeg de halve Fast Forward & Theracords stal staat hier, en dat zijn toch wel mensen met de nodige ervaringen. Of wellicht is het ontwerp van de stage gedaan door een talent. In dat geval; we gaan zeker nog veel van je zien, maar je bent niet door naar de volgende ronde 😉

Samen met Alex Kidd, is Dustin Hertz 45 minuten lang aan pompen. Van tekky jumpstyle tot pompende hardstyle. Alles komt voorbij.

Daylight Festival 2017

Na Pieter’s set is het tijd voor een biertje en volgt mijn eerste volledige ronde over het terrein.

Verkenningsrondje

Het terrein is in de lengte opgebouwd met aan weerszijde de hoofdpodia’s. Met daartussen de Flight Academy, Bolivia (welke centraal staat voor RAW Hardstyle), de ruime toiletten en eet- en drink corners. Er zijn diverse merchandise stands waar naast caps en dergelijke ook zonnebrandcreme te koop zijn. Dat is vandaag wel nodig.

Ik begin bij de Congo. Dit is de hardcore area gelegen in een hangaar, welke extra nadruk legt op de industriële sounds. Het is hier nu nog rustig, maar het is nog vroeg. Toch geeft de DJ al flink gas en de mensen die aanwezig zijn stampen al flink mee. Respect voor de die hards die de enorme hitte van deze hangaar trotseren.

Wij vliegen door naar het naast gelegen Hawaii. Dit is een van de twee mainstages, en ziet er erg leuk uit. Met de bonte kleuren van het podium, de felle zon en de stevige beats van Francois is het voor iedereen moeilijk om stil te staan. En dus wordt er al vrolijk gedanst.

Onze volgende stop ligt in Bolivia. Waar het er een stukje ruiger aan toe gaat. De compacte area staat redelijk vol en het publiek gaat hier al helemaal los. Zoals we al vaker hebben gemerkt de afgelopen tijd doet de RAW Hardstyle het ook hier weer erg goed!

Tijd voor onze laatste stop voor vandaag, Kyoto. Zonder twijfel de mooiste stage van vandaag! Deze Japanse tempel is echt erg mooi neergezet. Met in het midden en DJ booth voorzien van scherm doet dit podium niet onder voor de wat grotere feesten. Op het moment van aankomst is Sound Rush bezig en geniet het publiek in de volle zon. Erg mooi om te zien.

Ik ga terug naar Hawaii want het is tijd voor de volgende DJ die ik vandaag wil zien, Mark With A K.

MarK With A K

Het is inmiddels al een stuk drukker. Samen met de volle zon besluit ik vanaf de zijkant in de schaduw toe te kijken naar de set van Mark. Hij laat er geen gras over groeien en begint direct zoals we van hem gewend zijn. De ene na de andere hit en Freestyle knaller komen voorbij. Denk aan meezingers zoals Mijn Gabber, maar ook de Macarena worden door het publiek met liefde ontvangen! Wat een held!

Daylight Festival 2017

Na 40 minuten besluit nog even naar de RAW stage te gaan voor D-Sturb, want die wil ik eigenlijk ook even horen spelen.

D-Sturb

Zo, hier is het lekker vol! Iedereen staat met zijn handen en of vuisten in de lucht, lekker mee te rammen op de RAWstyle tracks van D-Sturb. Hij heeft het publiek goed mee en weet die sfeer goed vast te houden. De ene na de andere klapper wordt gedraaid en het publiek wil alleen maar meer! Erg mooi om te zien.

Daylight Festival 2017

Ik besluit toch even verder te lopen om nog een stukje van Psyko Punkz mee te krijgen en vast klaar te staan voor Coone.

Psyko Punkz

Dat deze ‘Prins‘ een geboren artiest is mag duidelijk zijn. Hij heeft het publiek goed mee met voornamelijk eigen repertoire. Maar ook de klassiekers worden goed geaccepteerd. Wietse zelf danst net zo hard mee als het publiek en geeft nog wat extra sfeer door regelmatig de microfoon te pakken.

Daylight Festival 2017

Klokslag 16:00, tijd voor Coone.

Coone

Vorige week zagen wij hem nog op WiSH Outdoor, vandaag staat hij op Daylight Festival 2017. Koen draait zoals verwacht veel werk van het Dirty Workz label. Maar ook veel bekenden en eigen werk. Nummers als Faye en 10 Years of Dirty Workz doen het erg goed. De zon staat nu vol op het terrein maar het publiek gaat gewoon door, want dit is hun dag en zij willen maar een ding, losgaan op hun favoriete artiest!

Daylight Festival 2017

Ik vlieg langzaamaan terug naar Hawaii voor de volgende act op mijn lijstje, Ransom, welke overigens ook vorige week nog op WiSH stonden.

Ransom

Wanneer ik aankom is het hier nog drukker dan voorheen. Ik snel naar voren, want dit duo wil ik graag van dichtbij meemaken. Het is te merken dat de heren een soort van thuiswedstrijd spelen want het is niet alleen goed druk, maar er lijken ook genoeg fans van Ransom aanwezig te zijn. De vibe zit er goed in en Teun weet met zijn woordenspel het publiek goed mee te krijgen. De hits en dollar biljetten vliegen voorbij. Met als klap op de vuurpijl uiteraard Fistpumpin! Wat een entertainers! Dit duo gaan we nog vaak zien, geloof me.

Daylight Festival 2017

Na 40 minuten houdt ik een korte break en pak ik nog een stukje van Phuture Noize mee.

P.s. zorg dat jij ons op Facebook volgt want binnenkort kun jij ons interview met de heren van Ransom verwachten!

Phuture Noize

Marco bespeelt zijn publiek met tracks van zijn album wat met open armen ontvangen wordt. Deze man is niet alleen goed in de studio maar ook op het podium staat Phuture Noize zijn mannetje, een geboren artiest!

Ik rush me terug naar Hawaii want het is tijd voor Paul Elstak!

Paul Elstak

Bij aankomst neemt hij net het stokje over van Ransom en zet in met Mijn Gabber van Jebroer (ja die hebben we al vaker gehoord vandaag 😉 ). Natuurlijk zingt iedereen mee en al snel staat de complete area en een deel daaromheen lekker te dansen. Het is hier zo druk dat ik niet dichterbij kan komen, dus besluit ik vanaf de zijlijn toe te kijken en te genieten van dit mooie spektakel. Paul weet de vibe goed vast te houden met zijn combinatie van oude bekende in een nieuw jasje, hitjes van nu en lekkere Hardere tracks. Ik moet toegeven: Paul is voor mij persoonlijk The King of the Decks: Jeugdheld!

Daylight Festival 2017

Wat ik overigens erg tof vind om te zien, is het moment dat Dr Phunk samen met Paul op het podium staat om samen hun hit te draaien 😎

Vanwege andere verplichtingen is het inmiddels tijd voor de laatste act voor mij; B-Front.

B-Front

Ook hier is het enorm druk maar kan ik vanwege het net wat ruimere terrein wel aansluiten en een goede blik op het podium krijgen.
Bob draait een top set met uiteraard eigen materiaal zoals we van hem gewend zijn en het publiek geniet intens. Het wordt hier alleen maar drukker en zelfs op het VIP podium wordt stevig gedanst 🙂 Erg mooi om te zien.

Daylight Festival 2017

Wij hebben vernomen dat de rest van de avond top was één en al gezelligheid!

Sidenote

Er waren na mijn mening te weinig schaduwplekken op het terrein. En ik miste water bij de toiletten. Er was wel desinfectans, maar water was zeker met dit warme weer wel zo fijn geweest. Veder waren er wel genoeg barren en eet gelegenheden met redelijk nette prijzen.

Verdict

Dit was mijn eerste editie van Daylight Festival. Ik ging zonder verwachtingen en moet toegeven dat het mij niet heeft teleurgesteld. De line-up was top, de DJ’s hadden er zin in en het publiek was goed gehumeurd. Als laatste ook nog eens het weer zo goed mee, wat wil je als organisatie nog meer!? Daylight Festival 2017 kan ik niet anders dan als een tof feest beoordelen.

P.s. hier kun je de rest van onze foto’s bekijken.