Als een van de pioniers van de hardere stijlen binnen de dance muziek mag DJ Zany zich een van de grootmachten van hardstyle noemen. Al jaren staat hij aan de top en is een inspiratie voor jong talent. Op 20 augustus staat hij voor de zoveelste keer op een van het genre’s grootste festivals, Decibel outdoor. Toen hem door organisatie b2s werd gevraagd wat er op zijn bucketlist staat, zou je gezien zijn verleden een hoop rock’n roll verwachten. Maar niets was minder waar. Al tijden droomt hij ervan zich in te zetten voor KiKa en dit jaar is het dan zo ver. Door middel van zoveel mogelijk hamburgers bakken, hoopt hij een mooi bedrag voor deze organisatie te verzamelen. Hij hoopt door middel van het vervullen van zijn wens, de wens op genezing voor vele kinderen ook in vervulling te laten gaan. En dat is eigenlijk net zo stoer als tienduizenden mensen doen losgaan op zijn eigen beats. Vanwaar die drijfveer? Dat kan DJ Zany natuurlijk het beste zelf uitleggen.

DJ Zany

Wat heeft jou doen besluiten hamburgers te gaan bakken op Decibel outdoor? 

Dit idee is al zo’n 10 jaar geleden ontstaan. Wij Brabanders houden natuurlijk wel van een biertje en lekkere snack en voorheen was het aanbod op een festival niet heel uitgebreid voor snackers zoals wij. Dus toen kwam het idee dat we zelf met hamburgers moesten komen. Van oorsprong ben ik kok, dus koken/bakken heb ik altijd leuk gevonden.

Waarom heb je voor KiKa gekozen?  

Na de komst van mijn 1e kindje, ben ik er nog wat bewuster van geworden wat deze ziekte met kinderen (en hun ouders doet) en ben ik me daar wat meer op gaan richten. Beelden van ongeneeslijk zieke kinderen grijpen mij erg aan.

Wat is volgens jou de grote kracht van KiKa?  

Kracht van KiKa? Tja, hoe moet je dat omschrijven hè. Ze streven hetzelfde doel na als KWF, het bestrijden van kanker. Echter hebben zij de kinder-tak voor zich genomen. Op de 1 of andere manier is deze ziekte (en ook andere ziektes) altijd veel aandoenlijker en zieliger als het bij kinderen voorvalt. Ik denk dat ze daardoor ook iets eerder support krijgen.

Wat verwacht je van de steun van het Decibel outdoor publiek?  

Ik hoop dat ze allemaal een lekker burgertje komen eten bij mijn stand en dat de KiKa collectebus bommetjevol komt.

Zou je in de toekomst meer van dit soort acties willen ondernemen als DJ?

Ik heb in het verleden ook al eens de opbrengsten van mijn album ‘Planet Zany’ gedoneerd aan Dance4Life en Stichting Tinkerbell. Wie weet waar we in de toekomst weer wat steun kunnen bieden. Ik sta er in elk geval altijd wel voor open!

Hoe zou je anderen aansporen ook een dergelijke actie te ondernemen?  

Ik zeg… DOEN! 😉

Gedurende een aantal uur zal Zany zelf burgers bakken in het Burger’s Paradise op Decibel outdoor festival 2016. De gehele opbrengsten hiervan worden gedoneerd aan KiKa. Zorg dus dat ook jij een burger voor het goede doel scoort!

Wil je op de hoogte blijven? Houd de social media kanalen van DJ Zany of Decibel outdoor in de gaten.