Vandaag (zondag) wordt een speciale dag, Wij gaan vandaag namelijk naar het moederland, wij kunnen onszelf eindelijk toevoegen tot de rij van soldaten genaamd Weekend Warriors: wij gaan namelijk naar Biddinghuizen voor Defqon1, wat een legendarisch weekend zal dit gaan worden!

DEFQON1, WAT EEN LEGENDARISCH WEEKEND!

Het is vanuit Eindhoven een stukje rijden, maar dat heb ik er graag voor over. Eenmaal aangekomen blijkt de parkeerplaats al goed vol te staan, dat wordt dus nog een stukje lopen. Ach ja, met de muziek op de achtergrond is dit uiteraard geen probleem. Even snel mijn bandje afhalen, door de beveiliging en ik kan naar binnen.

Snel even een locker scoren en wat tokens, zodat ik eindelijk een rondje over het terrein kan gaan doen.

Dit is mijn eerste bezoek aan Defqon.1, ik had verwacht dat het terrein groot zou zijn, echter is het stukken groter dan ik had durven dromen. Alles lekker ruim opgezet, en dat moet ook wel met zoveel bezoekers. Alle area’s staan goed afgescheiden van elkaar. En er zijn meer dan genoeg rust, eet en drink area’s. Er zijn diverse merchandise stands en leuke attracties. Defqon is zo intens groot dat ik geregeld de plattegrond pak om te kijken waar welke area is.

DEFQON1, WAT EEN LEGENDARISCH WEEKEND

De klok nadert inmiddels 15.00. Tijd voor de eerste act waar ik erg naar uitkijk, Tweekacore.

Tweekacore

Dit is de nieuwe uptempo act van Da Tweekaz, waar de heren speciaal Darren Styles voor hebben laten overkomen uit Engeland.
Tweekacore doet wat je mag verwachten, heerlijk Happy Hardcore varianten van bekende Da Tweekaz tracks. De ene na de andere bekende track komt voorbij in een nieuw jasje; meezingers, stampers en handjes in de lucht momenten, niets is te gek in dit zinderende uur! Het publiek geniet van elk moment en ik? Ik kan niet anders oordelen dat Defqon1 nu al een geslaagd feest gaat zijn!

Het podium is zoals we van Q-Dance mogen verwachten; eentje om van te smullen! Lekker ruim opgezet, mooie kleurcombinaties en dankzij de mooie lichteffecten lijkt deze te leven (gloeiende ogen).

Krijg jij de mogelijkheid om Tweekacore live te zien, twijfel dan geen moment, dit energieke optreden is er een om van te smullen!

DEFQON1, WAT EEN LEGENDARISCH WEEKEND

Promo & Catscan of toch Digital Punk & Crypsis

Dat wordt een moeilijke keuze; beide wil ik graag zien. Dan maar van allebei een beetje meekrijgen.

Ik loop eerst naar de Gold Stage waar Promo en Catscan zo te horen al bezig zijn. Deze half open tent staat helemaal vol. De DJs draaien exact wat het publiek wil, stilstaan is hier gewoon onmogelijk!
Ik feest een paar nummers mee, maar besluit dan toch naar de Blue area te gaan. Zo kan ik nog een stukje van Digital Punk en Crypsis mee krijgen.

Aangekomen bij deze enorme tent, merk ik dat Raw niet echt meer onderdoet voor Hardcore, ook hier knallen de kicks uit de speakers en smult het publiek. Ik baan me een weg door de menigte om een glimps van de DJs mee te krijgen. Beide heren beleven er zichtbaar net zoveel plezier aan als het publiek; erg mooi om hier deel van te mogen maken!

Kleine Pauze

Ik besluit om even in de naastgelegen rust area te gaan zitten. Even tot rust komen en nieuwe energie middels een tosti te krijgen.
Daarna snel door naar de White area, want het is tijd voor de Belgische Koning van de Freestyle, Mark With A K!

Mark With A K

De White area, is iets kleiner maar nog steeds een groot terrein. Het staat hier nu echt helemaal vol! Ik besluit aan de zijkant te gaan genieten van zowel de DJ als het publiek. Bijna iedereen lijkt wel verkleed of attributen te hebben meegenomen om duidelijk te maken wat ze hier komen doen, feesten tot de zon ondergaat! Bij elke bekende kick, break of zang gaat het hier helemaal los! Klassiekers als Hardcore Vibes doen het enorm goed maar ook de Macarena worden door het publiek opgeslurpt. Wat een gekkenhuis!

DEFQON1, WAT EEN LEGENDARISCH WEEKEND

Hierna is het tijd voor onze Eindhovense vrienden, tijd voor de Donkey Rollers!

Donkey Rollers

MC DV8, Zany en Jowan staan in de Magenta tent (de classics area), dit is een half open tent met een mooie aangekleed podium. Steigerhout, olievaten, banden en lampenkappen; het is één bonte verzameling! De Donkey Rollers laten er geen gras over groeien en zetten direct in zoals we van ze gewend zijn. DV8 weet het publiek goed op te pompen en ook Zany neemt de microfoon ter handen om er nog een schepje bovenop te doen.
Halverwege de set verdwijnt Raoul even van het podium om vervolgens tussen het publiek op te duiken. Hij gaat bij iemand in de nek zitten en creëert zo nog meer interactie met het publiek. Met de vraag om ‘de totempaal’ te doen, is het antwoord volmondig ja en al snel loopt het hele publiek rondjes om Zany heen. Erg grappig om te zien!

De Donkey Rollers laten zien dat zij na 15 jaar nog steeds weten hoe ze een feestje moeten bouwen!

DEFQON1, WAT EEN LEGENDARISCH WEEKEND

Ik besluit nog even rond de Magenta te blijven hangen om nog wat mee te krijgen van Theracords Classics.

Theracords Classics

Zij pakken met hun eerste track direct goed door. Lekkere rouwe tracks uit de Theracords stal. Gedraaid door de heren van het label zelf.
Iedereen in en om de tent geniet er enorm van. Theracords is er echt eentje om in de gaten te houden!

Ik besluit om langzaamaan richting de UV stage te lopen, ik wil graag Brennan Heart zien.

Brennan Heart

Tijd voor de man die de gewone dag afsluit, Brennan Heart. De UV stage licht pal tegenover de ingang van de RED area. De perfecte locatie om snel de overgang naar de Red (voor de meeste bezoekers) te maken. Het staat bij Brennan dan ook helemaal vol, tot in de verste hoeken van de UV stage. Hij draait klassiekers afgewisseld met de hits van de afgelopen tijd. Iedereen rond het podium geniet, wat een artiest!

DEFQON1, WAT EEN LEGENDARISCH WEEKEND

Inmiddels begint het voor de RED ook aardig vol te stromen met mensen die daar maar al te graag naar binnen willen. Kwart voor acht is het eindelijk zover, de poorten gaan open… Ook voor mij tijd om naar binnen te gaan en een plekje te zoeken op één van de grashellingen.

Eindshow en Legends

ZO, wat is dit groot zeg! Niet alleen het immens grote podium maar ook het enorme terrein; dat intussen aardig vol begint te stromen.
Klokslag 20.00 start de muziek, en staat bijna de hele area vol mensen. De nodige lichteffecten, rook en voorwerpen (strandballen) worden over het publiek verspreid. Onder het genot van lekkere klassiekers! De DJs wisselen om de 10 minuten af en dat zorgt voor nog meer energie op de gehele stage!  Onder andere Noisecontrollers, Donkey Rollers, The Prophet, D-Block & S-te-Fan en Wildstylez komen voorbij met daartussen een verrassingsact; Showtek! Dit is echt genieten geblazen!

DEFQON1, WAT EEN LEGENDARISCH WEEKEND

21.30: Alles valt stil… Sacrifice begint te spelen en iedereen lijkt direct in extase… Wow, het is dus waar, Headhunterz staat wederom op Defqon.1 😎

Dan luidt de volgende tekst door de speakers:

“Three years ago. An unrivaled legend ventured into new territories.. in search of his true purpose.
Time has revealed his destiny, to return home and sacrifice himself.. to hardstyle, forever. Headhunterz is back”

Dit is de terugkeer van Headhunterz
Woorden zeggen niet genoeg wat er daarna gebeurde. Kijk daarom zelf naar de beelden en geniet van Headhunterz:

Verdict

Defqon.1 heeft mij in alle opzichten doen verrassen. Van de grootte van de verschillende area’s, het overweldigend enthousiaste publiek, de energieke muziek tot de legendarische eindshow! Ik kan niet anders oordelen dat iedere Hard Head dit minimaal één keer in zijn of haar leven moeten bijwonen, want dit is the holy grail! Defqon, jullie hebben er een Weekend Warrior bij, Defqon1, wat een legendarisch weekend!