Geef het maar toe, want iedereen heeft het wel eens gedaan 😉 Op het festivalterrein heb je deze smoesjes vast en zeker weleens voorbij horen komen. Wij hebben de beste festivalsmoezen voor jou op een rijtje gezet.

Festivalsmoezen

 1. IK MOET NAAR DE WC, IK SPREEK JE ZO NOG WEL!

Niets zo ergerlijk als een oude bekende tegenkomen op momenten dat je daar totaal niet op zit te wachten. Eigenlijk zit je er nooit echt op te wachten om zo’n ongemakkelijk ‘goh, inderdaad lang niet gesproken. Wat doe jij tegenwoordig?’-gesprek te voeren, maar al helemaal niet als je de feeststemming net goed te pakken hebt. En dus zoeken we zo snel en zo hard mogelijk naar een manier om het oersaaie gesprek tot een einde te breien. De wc-smoes werkt altijd.

2. IK KAN HET NOG WEL EVEN UITHOUDEN ZONDER NAAR DE WC TE GAAN.

We weten allemaal dat deze beslissing uiteindelijk ellendig gaat uitpakken en tóch trap je elke keer weer keihard in je eigen leugen. Kortom, ga nou maar.

3. JA, LATEN WE LATER OP DE DAG FF MEETEN. WE APPEN NOG WEL.

Terwijl jij nietsvermoedend je net iets te volle tas, jas en trui in een piepklein kluisje aan het proppen was en je even niet oplette, stond ze daar ineens naast je. Die opdringerige collega die al maanden aankondigt dat ze naar hetzelfde festival zou gaan als jij, beter bekend als: de persoon die je koste wat het kost probeerde te vermijden. Nu zit er niets anders op dan lief glimlachen en heel hard liegen dat jullie elkaar later nog wel spreken.

4. IK HAD ECHT TOTAAL GEEN BEREIK.

Dankzij de gratis wifi in de vallei gaat deze klassieke smoes voor Dutch Valley-bezoekers niet meer op, maar wie weet trapt de persoon tegen wie je ‘m vertelt (beter bekend als: die vervelende collega van de kluisjes) er toch in.

5. WE GAAN SOWIESO CONTACT HOUDEN. HOE HEET JE OP FACEBOOK?

Geen plek waar zo snel vriendschappen worden gesloten als op het festivalterrein. En hoewel die vriendschappen in sommige gevallen best duurzaam kunnen zijn, is de platonische liefde vaker al bekoeld als het hoofd het kussen ’s avonds raakt. Dat jullie echt zeker te weten contact gaan houden via Facebook is dan ook een grote leugen. Jij weet het, zij weten het, maar voor de gezelligheid blijven we er toch allemaal vrolijk in geloven.

6. SORRY, IK HEB GEEN SIGARETTEN MEER..

Altijd zijn ze er, van die mensen die ‘net gestopt zijn’ en daarom denken dat we géén sigaretten hoeven mee te nemen als ze naar een festival gaan. Terwijl we allemaal weten dat er ook maar een biertje in hoeft te zitten of de gestopte persoon in kwestie begint weer te roken als een schoorsteen. Als er voor de zoveelste keer gebietst wordt, zit er dan ook niks op dan glashard te liegen dat je eigen sigaretten op zijn. Het is beter zo, echt waar…

7. IK GA HET RUSTIG AAN DOEN VANDAAG, IK WIL MORGEN NOG FRIS ZIJN…

Uitgesproken door dezelfde persoon die een X aantal bier later zonder shirt en op onverklaarbare wijze bedolven onder de gouden glitters het festivalterrein over banjert

Heb jij nog andere goeie festivalsmoezen? Laat het ons weten 🙂

Waar je geen smoes voor nodig hebt is Dutch Valley! Zet jezelf op aanwezig en blijf op de hoogte van het laatste festival nieuws zoals ticketverkoop, line-up en video’s.

Voor tickets en meer info check je de Appic app:

App store: bit.ly/AppicAppstore
Android: bit.ly/AppicPlaystore