Dit weekend staat in het teken van een tweetal nieuwe releases van Pioneer DJ.Het merk dat al jaren zorgt voor de clubstandaard, bericht over een nieuwe controller, de DDJ-RZX en een toevoeging op Recordbox, namelijk video!

DDJ- RZX

Laten we beginnen met de RZX. Dit is weer een nieuwe controller volgens het vertrouwde Pioneer DJ stramien:
De mixer staat centraal en wordt geflankeerd door CDJ- immiterende decks. Toevoegingen hierop zijn echter de drie schermen die zich boven de controller bevinden. Dit zijn drie touchscreens van 7 inch en dienen meerdere doelen. Echter zal er wel nog een computer aangesloten moeten worden om het geheel goed werkend te krijgen.

Naast de standaard Rekordbox bewerking, heb je nu ook de mogelijkheid om videomateriaal toe te voegen aan de mix. Maak gebruik van de touchscreens en je bent in staat om video’s te previewen, effecten te monitoren en parameters aan te passen naar wens.

Niet alles op de controller is afhankelijk van een computer. Het mixer gedeelte kan als standalone mengpaneel aangesloten en bediend worden en komt kwa indeling en vormfactor overeen met de DJM-900NXS2.
Naast de vormfactor heeft deze mixersectie ook dezelfde Color FX, waarmee de kleur van de filters aangepast kan worden.

Mocht dit niet voldoende zijn, kunnen de touchscreens aangewend worden om Sound Color FX en Beat FX tegelijk te gebruiken. Ook is er, net zoals de andere Rekordbox DJ controllers, de beschikking over Release FX.

Meegeleverd met de controller zijn licenties voor Rekordbox DJ, DVS Plus Pack en het Video Plus Pack. Je kunt dus direct aan de slag, zonder nog een hoop software te moeten kopen 🙂

DDJ-RZX

Rekordbox Video Plus Pack

Het Video Plus Pack doet mij vooralsnog denken aan een pakket genaamd resolume. Misschien niet kwa interfacing, maar wel wat er allemaal aan mogelijkheden geboden wordt.
Zo is er de mogelijkheid om videobeelden met elkaar te mixen en over te laten gaan, transition FX en video fades, door gebruik te maken van de crossfader.
Ook kun je de foto’s voorzien van een overliggende tekst, en bestaat er de mogelijkheid om camera-beelden te gebruiken, welke direct binnenkomen via een aangesloten digitale camera.

Door deze te koppelen aan de DDJ- RZX, schijn je het meeste uit de controller en Rekordbox DJ software te kunnen halen.

Leuke extra is de Active Censor functie. Hiermee krijg je de mogelijkheid om een stuk in een track te markeren als gedeelte dat gecensureerd moet worden. Als deze is aangegeven, zal er over het gemarkeerde gedeelte een selectie van effecten afgespeeld worden.
Praktische toepassing? Denk aan het wegdrukken van ranzige passages of f-bombs terwijl je staat te draaien op een kinderdisco.

Beschikbaarheid?

Het Video Plus Pack is alleen te gebruiken in combinatie met Rekordbox DJ 4.2 of hoger en zal deze maand zijn opwachting maken. Mocht je de software los willen kopen, verandert deze van handen voor het verwachte bedrag van 159,- euro.

De DDJ-RZX controller heeft een adviesprijs van 2999 euro en wordt aan het einde van deze maand verwacht.
Aangezien ik niet altijd even geduldig ben en het einde van de maand mij wat lang overkomt, hoop ik binnenkort langs te kunnen bij ome Toon.
Dit om weer eens van een ouderwets gezellige product demo van Jeroen bij te wonen.

Video

Hieronder kun je zowel de DDJ-RZX en RerkordBox DJ Video in actie zien!

Wij zijn eerlijk gezegd na het zien van dit filmpje verkocht, en kunnen niet wachten om deze unit ter review te nemen!