Wie deze deze dame nog nooit heeft zien draaien, moet toch echt een optreden van haar gaan meemaken. De energie die zij op haar publiek weet over te brengen is absurd. Of het nu grote zalen zijn of de kleinere intieme gelegenheden, zij maakt er altijd een feest van! We hebben het hier natuurlijk over niemand minder Danielle van Hees, beter bekend als DJ Daani!

DAANI, DE FREESTYLE QUEEN VAN HET ZUIDEN!

Vorig jaar ben je veranderd van genre. Met welke gedachte heb je deze stap genomen?

Nou, niet echt veranderd van genre. Dit is wat ik doe. Mijn freestyle is gevormd in de kroeg van mijn ouders. De platenkeuze is reuze! Bij een festival ga je naar je favoriete stage om daar los te gaan op het genre wat je leuk vindt, maar in de kroeg heb je een mengelmoes van mensen en speel je daarop in. Ik kon nog wel eens aanpassingen maken bij boekingen naar een speciale stijl als hier naar gevraagd werdt. Echter heb ik nu de stap gezet dit niet meer te doen en gewoon lekker bij mijn Freestyle te blijven.

Freestyle is hot, maar iedere artiest lijkt het op zijn of haar manier in te vullen. Wat betekend Freestyle voor jou?

Freestyle is voor mij: Fuck De Hokjes! Improviseren naar gevoel en de sfeer/vibe. Freestyle is voor mij draaien in de brede zin, knallend en uptempo. Maar ook uitstapjes kunnen maken, die niemand durft te maken en deze zo in je set draaien dat je compleet de boel aan het schijten kan brengen!

Wat was voor jou het leukste optreden van 2017?

Uhmm, dat is even nadenken. We zitten alweer in eind oktober..

Het zijn er wel meerdere. Mijn top 3 is wel: Elsom Open Air, Paperclip Festival & de TT Assen. Maar de intiemere feestjes zijn toch ook wel echt crazy en geweldig om te doen!!

Nu het indoor seizoen weer begonnen is, naar welk feest kijk jij dan het meeste uit?

Het is niet zozeer dat ik uit kijk naar één specifiek feest. Ik vind elk optreden keer op keer een uitdaging.
Van de grote venues naar de kleinere feestjes. En als je dan samen groeit met je publiek wat voor je staat, die adrenaline dat is the BEST feeling ever!

Wij waren bij jouw optreden tijdens Paperclip Festival en wat ons opviel was jouw energie. Erg mooi om te zien hoe je dit overgeeft op het publiek, maar hoe flik je dit?

Haha thanks!! Draaien is wat ik het liefste doe en heeft me gevormd tot wie ik ben. Ik heb niet voor niets mijn lifestyle quote: ‘Music is the core of who I am’. Als ik draai geef ik me helemaal over aan het feest en aan de vibe van de mensen. Ik word gelukkig als ik op de “play” knop druk en de party gaat beginnen. De smile van hier tot Tokio komt op en gaat ook niet meer weg. Ik spring, dans totdat mijn haren het overgeven aan de krullen, omdat ik me dan helemaal kapot zweet! Haha. Als ik iemand zie draaien die all the way gaat, dan krijg ik zelf ook het gevoel dat je samen één wordt. Misschien is dat het 🙂

Social media is in deze tijd erg belangrijk en jij speelt hier goed op in. Wat is volgens jou het belangrijkste aspect hierin?

Social Media is echt een dingetje en niet meer weg te denken. Er komen steeds meer kanalen bij en je kunt je op elk tijdstip van de dag laten gelden.

Het belangrijkste aspect is dat je gezien blijft worden en frisse, nieuwe variabele dingetjes online gooit. Maar niet two much, zodat je denkt, daar heb je haar weer! De juiste balans zoeken.

Op welk festival zou jij graag eens draaien?

Zeker die major klappers zoals Defqon.1, Decibel Outdoor en de Pussylounge festivals.

Deze maand bracht je de eerste knaldrang mixtape uit, hoe kwam je op het idee (ook voor de hardcopy cd) en hoe is deze ontvangen?

Doordat ik vroeger op sommige boekingen wel eens aanpassingen maakte in mijn draaien en nu toch meer steady als Freestyle act naar buiten wilde komen, heb meteen lekker van me laten horen. Toch?! Daar hoort natuurlijk ook een oldschool hardcopy cd bij! Ik vind het nog steeds super chill om een cdtje op te zetten in de auto.
Het is ook iets extra’s wat ik kan geven aan mijn fanbase als blijk van waardering dat ze achter me staan!

Ik heb echt super leuke reacties hierop gekregen en de leuke foto’s en filmpjes komen nog steeds voorbij. Daar ben ik zo dankbaar voor!

Afgelopen week postte je op Instagram een foto van jezelf in een ouderwetse platenzaak. In welk opzicht trekt vinyl jou? wat vind je er zo tof aan en welke plaat wil je zeker in je verzameling hebben?

Vinyl blijft iets magisch. Hier is het voor mij allemaal begonnen. Bij Freaky Records in Eindhoven platen halen. Mijn broer leerde me de eerste kneepjes. Dit heeft me meteen gepakt en ik ben er helemaal op in gegaan.

Tiesto – Adagio for Strings. Die euforie en het gevoel van die plaat, dat is zo heerlijk!

Zijn er voor jou ook minder leuke kanten aan het Dj bestaan. Zo ja welke?

Weinig! Haha. Bij elk vak heb je wel eens mindere dagen, maar dan is er morgen weer een dag! Ik heb wel eens opmerkingen gekregen, dat vrouwen niet kunnen draaien of niet technisch genoeg zijn hiervoor. Zo’n bullshit ook. Dan is het extra lekker als je diegene ongelijk kan geven.

Verder kies je zelf voor je beroep, wat voor mij trouwens niet als ‘werk’ voelt. Je weet dat je onregelmatig leeft en slaaptekort kunt hebben. Maar dit is wat ik het liefste doe en daar wijkt alles voor.

Afgelopen week stond je tijdens ADE op REBL CITY. Heb je zelf ook nog wat feesten kunnen bezoeken?

ADE wordt ook echt steeds groter en groter. Je ziet dat muziek echt de spirit geeft dat iedereen bij elkaar kan komen en dus saamhorigheid biedt. Zo’n week is dan dus top. Zelf ben ik naar Sexy By Nature van Sunnery James & Ryan Marciano geweest en had ik wat afspraken staan. Zondag knallend ADE uit met Rebl City. Fuck de hokjes ! 😉

Social Media

Vergeet Daani niet te volgen op haar social media kanalen. Wil je haar live zien? Dat kan onder andere 4 november op Winter park festival. Zien wij jou daar?

Facebook / Instagram

Foto Alexia van der Meijden Photography.