Niet alleen draaien ze al een flink aantal jaartjes mee in de Hardstyle scene, we kunnen wel stellen dat D-Block & S-te-Fan het genre mede gevormd hebben tot wat het nu is geworden. De afgelopen jaren hebben zij hun blik verbreed naar onder andere EDM, maar hun liefde voor Hardstyle is nooit helemaal weggeweest. Die liefde is zelfs zo groot dat Diederik Bakker & Stefan den Daas weer voor langere tijd de studio zijn ingedoken, met als resultaat een splinternieuw album, ‘Antidote’. Dit is dus een uitstekend moment om de heren eens stevig aan de tand te voelen over de afgelopen periode, de toekomst en natuurlijk hun nieuwe album!

D-BLOCK & S-TE-FAN OVER ANTIDOTE EN MEER!

Het album Antidote is inmiddels een maandje uit en wordt erg goed ontvangen. Wanneer dachten jullie, het wordt weer eens tijd voor een album?

We hadden niet echt gepland om een album te gaan maken. Het is min of meer ontstaan. Nadat we een jaar lang meer muziek hadden gemaakt als DBSTF, kregen we een enorme inspiratieboost op het gebied van Hardstyle. Doordat we een tijdlang andere muziek produceerden, konden we ook voor het eerst sinds tijden weer gewoon Hardstyle maken zoals we het zelf het allerliefste horen.

Toen we redelijk snel 4/5 tracks afhadden, kwamen we op het idee om ook echt een statement te maken. Een album als tegengif voor het gevoel dat we de liefde voor Hardstyle kwijt waren: Zo is ANTIDOTE ontstaan.

Welk idee willen jullie overbrengen met Antidote? Het album is erg divers, maar grijpt soms ook terug naar het verleden terwijl andere tracks weer erg modern aanvoelen.

Wat voor ons echt heel belangrijk was voor de tracks op dit album was energie. Veel snelheid, extra thema’s/mid’s die ook kracht en snelheid geven aan de track, echt weer even zoals Hardstyle ooit voor ons is begonnen, maar met de melodieën die iedereen kent van D-Block & S-te-Fan.

Wat is jullie favoriete nummer van het album?

Elke track heeft zijn eigen verhaal, en is onze creatie. Daarom is het onmogelijk te kiezen. Het grappige is dat ook onze fans het moeilijk vinden een favoriet aan te wijzen. Elke track komt wel in lijstjes voor en één track specifiek aanwijzen gaat ook nauwelijks. Dat laat ook wel zien dat het album qua variatie en succes erg geslaagd is!

Jullie zijn natuurlijk nooit echt weggeweest uit de Hardstyle scene, maar toch voelt dit album een beetje als een comeback. Hoe ervaren jullie dit zelf?

We begrijpen heel goed dat het als een comeback gezien wordt. We hadden al een jaar geen Hardstyle uitgebracht, weer een album na 8 jaar, ook weer een beetje terug naar de roots qua geluid.. Het komt allemaal wel mooi bij elkaar zo. Voor onszelf is het meer een bevestiging dat Hardstyle nog steeds diepgeworteld zit in ons hart, en we blij zijn dat we dat gevoel terug hebben.

Het festivalseizoen is weer achter de rug en het indoorseizoen staat weer voor de deur. Wat heeft jullie voorkeur en naar welk event van de komende maanden kijken jullie het meeste uit?

Qlimax is natuurlijk wel een dingetje. Het is het belangrijkste feest van het jaar, elke fan en organisator kijkt naar dit evenement. Om daar weer te staan is natuurlijk te gek! Maar we hebben ook enorm veel zin in Knock out Australië. De organisatie daar heeft in een aantal jaar een enorm indoor event neer weten te zetten met 20.000 bezoekers.. TE GEK!

Voor veel hardstyle liefhebbers is Antidote een van de beste albums van 2017. Hoe kijken jullie hier tegenaan?

Het is een enorm compliment dat de fans zo blij zijn met dit album. We merken het ook wel echt, zoals bijvoorbeeld op ADE. Heel veel mensen, van fans tot promoters tot mensen werkend in de Hardstyle-scene, zijn enorm blij met ANTIDOTE. Ze luisteren weer met veel plezier naar Hardstyle, en krijgen hetzelfde gevoel van dit album als van ‘Music Made Addictz’.  

Zelf zijn we natuurlijk ook trots op het eindresultaat. Het is echt een te gekke cd geworden, en we zijn qua sound, variatie en thema’s zelf ook echt blij met ANTIDOTE.

Wat is jullie meest memorabele optreden, en waarom juist die?

Dan toch wel onze eigen XQ. Een eigen feest, uitverkocht, is toch het vetste wat er is. De hele avond gevuld met artiesten die je zelf uitkiest, de muziek die je zelf wilt, en jouw eigen fans. TE GEK!

Wat vinden jullie leuker om te doen, in de studio ideeën uitwerken of op het podium staan voor een uitbundig publiek?

Het één zonder het ander is eigenlijk niet zo tof als samen. Om te zien wat je nummer doet in een zaal vol mensen geeft meer voldoening dan iets maken, en een optreden met andermans nummers is toch anders dan wanneer je zelf tracks meeneemt. Het versterkt elkaar echt, we zijn dan ook erg blij dat we beide kunnen doen!

Met welke artiest zouden jullie graag nog een keer willen samenwerken?

Best veel, en ook weer heel weinig. Een samenwerking is voor ons best een lastig proces, omdat we zo op elkaar ingespeeld zijn. Extra meningen en ideeën kunnen heel tof zijn, maar ook lastig. We gaan sowieso wel een hoop samenwerkingen plannen voor 2018, dus wie weet kunnen we achteraf zeggen welke het fijnst werkte haha!

D-BLOCK & S-TE-FAN

Social Media D-Block & S-te-Fan

Volg jij de heren nog niet via hun social media, zorg dan dat jij dit doet zodat jij niks mist!

Facebook / Instagram / Twitter / YouTube / Soundcloud