Als brabanders waren wij geregeld in Belgie te vinden. Niet voor de frieten of speciaalbiertjes (cliché), maar voor de vele legendarische clubs! De Cherry Moon in Lokeren was er daar zeker 1 van!

The House of House: Cherry Moon

Voor vele jaren domineerde de Cherry Moon de Belgische clubscene. Met legendarische DJ’s als Yves Deruyter, Ghost & Youri Parker, was het voor velen een toevluchtsoord waar je op muzikaal gebied aan je trekken kon komen als je van pompende techno beats hield. Een Eigen platenlabel, een liveact, merchandise, niks leek de discotheek in de weg te staan. Helaas kwam er na vele jaren toch een eind aan. De interesse nam af, het eigenaarschap is diverse malen veranderd. Maar ook het opkomende festival landschap zorgde voor een flinke klap.

Achter gesloten deuren

Ondertussen is de discotheek al enkele jaren gesloten, en slaat het verval toe. Toch wist Linde Merckpoel (DJ bij Studio Brussel) de sleutel in handen te krijgen. Het resultaat is een blik in de vervallen dans tempel samen met de oud residents Yves Deruyter en Youri Parker! Check de toffe vid hier: