Iets langer dan dat je van ons gewend bent, is hier dan toch het report van de zondag editie van Karnaval Festival 2019! Het is zondagmiddag 3 maart klokslag 13:30 hop in de auto voor een kort ritje naar Moergestel, want we mogen eindelijk weer gaan genieten van een outdoor festival, en dat met Karnaval! Het kan eigenlijk niet beter voor ons als echte Brabanders!

BRABANTSE GEZELLIGHEID TIJDENS KARNAVAL FESTIVAL!

Na een ontzettend prettige ontvangst, mochten we door naar het festival terrein. Snel even rondkijken om een eerste indruk te krijgen van alle area’s en de mainstage. Het eerste wat in me opkomt na het zien van de mainstage, was WOUW!!! Wat een ontzettend vet podium, de perfecte combinatie tussen carnaval en het wel bekende Intens Festival. We lopen terug om onze spullen in de locker te leggen en maken ons op om in de eerste area helemaal los te gaan op de beats van PLN-B.

PLN-B

Karnaval Festival, wat een geweldig feest! De set is al vroeg op de dag, maar we merken dat de feeststemming er al vanaf minuut één in zit! Een festival + carnaval is echt een gouden combinatie en is dan ook gegarandeerd feest!!
Overal waar we kijken zien we de gekste outfits, van de bekende piraat tot aan een heuse Pat B! De set van de heren is gevuld met de juiste hoeveelheid karnastyle en knalt van A tot Z!

PLN-B over Karnaval Festival 2019

Karnastyle! Dit was de muziek die verzocht werd om tijdens Karnaval Festival te draaien. Toen we dit hoorde dachten we meteen: Hier kunnen we wel iets mee! Naast de free-carnavals-track: ‘99-Luftballons’ samen met De’nie wel Rave, hebben we een aantal nieuwe tracks getest tijdens onze set. Eén van onze nieuwe tracks heet: ‘Springen!’ Die ging zo los dat we hem nu toch maar snel gaan afmaken!! Daarnaast klonk ook onze nieuwste track: ‘Criminal’ door de speakers. Leuk feitje is dat de zangeres van deze track (Naomi) zelf aanwezig was om het eindresultaat te horen!

DJ Bestia

Aangekomen bij de kleine Boombox area zien we dat ook hier de sfeer er al goed inzit! Bestia draait een lekkere set met onder andere één van de Carnavalsplaten van 2019, ‘Niet te Lauw’ welke hij samen met Schorre Chef & MC Vals opnam.

Bestia over Karnaval Festival 2019

Karnaval Festival was geweldig. De sfeer was super gezellig en ik heb genoten van iedere set. Vooral tijdens Captain Karnastyle, omdat tijdens deze set ‘Niet Te Lauw’ werdt gedraaid. Die plaat werdt vervolgens ook een aantal keer in de grote Fanaticz tent is gedraaid. Natuurlijk mocht die ook niet ontbreken tijdens mij set in de Boombox. Dit was de openingsset op zondag maar de de sfeer zat er gelijk er al flink in.Met een woord “GEWELDIG” dus!

P.s. binnenkort kun je een interview met Bestia verwachten, abonneer je hier op ons YouTube kanaal. 

PRDX

Na Bestia is het tijd voor de heren van PRDX om he roer over te nemen. De heren draaien een lekker afwisselende set waarbij stilstaan onmogelijk blijkt te zijn! Volgend jaar in de Outrageous mannen?

PRDX over Karnaval Festival 2019

Zondag stonden we in de boombox waar alles kan en mag. Één groot gekkenhuis waar we onze (euphorische) set op 165 bmp afsloten. Niet heel erg aangezien crypton na ons stond 😁

P.s. binnenkort kun je een interview met de heren verwachten, abonneer je hier op ons YouTube kanaal. 

Partyfriex

Het is pas feest als de Partyfriex zijn geweest! Twee mannen uit het Brabantse Budel, bekend geworden door hun mega hit “Ik moet zuipen!” Welke ze samen met Schorre Chef en MC Vals opnamen.  Wat een feest als die mannen losgaan op het podium. Of ze nu in de flügel tent, Dynamite tent samen met Mental Theo of mainstage staan. Overal gaat het dak eraf! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de “Karnaval Festival Anthem” soooo! Wat een lekker plaatje! Partifriex, Mental Theo en Zany: ALLES NAAR DE KLOTE!!! Die het ook vandaag goed doet!

Partyfriex over Karnaval Festival 2019

Er hing een op top sfeer op alle podia. Zowel op de main, de Outrageous area als Flugel tent, overal was ‘t dik feest en zijn we flink ‘naar de klote’ gegaan!

Holandse Herrie aka Galactixx vs Sub Sonik

Zo, wat een toffe act is dit zeg! Zoals de naam al doet verwachten, veel edits en bootlegs. Als Brabander kunnen wij hier echt wel van genieten. Niet alleen wij maar ook het overige publiek en de heren op het podium genieten zichtbaar van dit moment. Erg, erg tof!

Galactixx over Karnaval Festival 2019

Karnaval Festival was voor mij het hoogtepunt van deze Carnaval. De eerste show van mijn carnavals act met Sub Sonik was een groot succes!

Villains Grote Frikandellen Show

Een grote gekkigheid, voor degene die het niet wisten, Villain kan zelf ook een aardig setje draaien. Verkleed als kok bakt hij alle plaatjes aan elkaar en krijgt hij ondersteuning van collega MC Da Syndrome aka Batman. De twee weten de sfeer goed vast te houden en de gekkigheid word goed benadrukt wanneer de Frikandellen het publiek worden ingegooid. Villain draait veel bekende knallers, welke bij het aanwezige publiek goed aanslaan!

MC Da Syndrome over Karnaval Festival 2019

Gezelligheid van de hoogste plank, alles kan en alles mag. Karnaval zoals Karnaval hoort te zijn. Bier, Hardstyle en feest!

Van al die frikandellen krijgen we honger en je raad het al, binnen no time zitten ook wij aan de frikandellen 😛

Paul Elstak

We kunnen nog net een stukje van zijn set meepakken. Dat kan natuurlijk ook niet anders, want het blijft een held! Het is hier zo druk dat wij besluiten vanaf de zijlijn mee te genieten. Paul is verkleed als Darth Vader en trouw aan zijn zij staat Princes Leila aka Boogshe die het publiek goed opzweept met haar MC skills.

Toen wij na de set aan Boogshe vroegen wat zij van het festival vond, antwoordt ze kort maar krachtig:

Karnaval Festival was on fire!

Snollebollekes

Oooowhhh! Een welbekende kreet van de koning van de feestmuziek! Een half uur voor het optreden van Snollebollekes, was het al dringen om een mooi plaatsje in de Flügel tent te bemachtigen. De DJ zweept iedereen even lekker op en je merkt dat het publiek compleet buiten zinnen begint te raken. De tent staat op ontploffen er kan echt niemand meer bij, als in één keer over de luitsprekers klinkt “ooh het fenomeen, het orakel uit de buurt van Bakel, Nachtegaal van het zuiden, HIER IS SNOLLEBOLLEKES!!!” De koning van het feest rent het podium op en het dak knalt er af! We gaan massal springen, zwaaien en als klap op de vuurpijl heel de tent van links naar rechts! In zijn intro wordt dit al vermeld, maar deze man is echt een FENOMEEN! Niemand kan stil blijven staan als hij begint te zingen. Ongekend wat een feest! Ik hoop dat deze man nog jaren op jullie podium mag komen feesten!

Radical Redemption

Na snollebollekes doen wij nog een rondje Karnaval Festival by night. De sfeer wordt extra benadrukt met al die lampjes. Iedereen is nog steeds goed gemutst en de muziek knalt links en rechts goed om ons heen. We besluiten nog even te gaan zitten en een tosti te nuttigen alvorens we door gaan naar het laatste onderdeel van vandaag.

Wanneer we bij de MainStage aankomen zien we hoe druk het er is, niet alleen dat maar nu het donker is knalt de toffe lichtshow over het aanwezige publiek heen. Dit samen met de rauwe rollende kicks van Joey maken dit tot en waardige afsluiter van een dag als deze. Maar voordat we gaan worden we nog even getrakteerd op een toffe vuurwerk show en lopen we moe maar voldoen terug naar de auto…

Karnaval Festival

Verdict

Overal waar we kwamen was het een groot feest en hing er een gezellige sfeer. Karnaval Festival is voor ons absoluut voor herhaling vatbaar. Hier en daar miezerde het een beetje maar wie lieten ons niet kennen, want wat een ontzettend toffe dag was dit zeg!

The Aftervlog

De meiden van The Aftervlog waren uiteraard ook aanwezig, check hier hun uitgebreide Aftervlog en vergeet niet om ze te volgen 😉

Anouk over Karnaval Festival 2019

Ondanks het regenachtige weer was het weer één groot gekkenhuis!