Sinds het enorme succes van de single ‘Tsunami’ in 2013 is de Amerikaanse dj en producer Borgeous niet meer weg te denken uit de wereld van elektronische dansmuziek. Terwijl hij zich klaarmaakt voor de release van debuutalbum ‘13’ op 13 augustus levert hij opnieuw een kneiter van een plaat af, genaamd Savage.

Savage

Savage is geproduceerd in samenwerking met het Amerikaanse duo Riggi & Piros en staat te boeken als een meedogenloze clubanthem. De plaat bevat daarnaast de vocalen van de bekende Amerikaanse rapper Lil Jon, die in 2005 samen met Usher en Ludacris een Grammy-award won met de plaat ‘Yeah!’.

Debuutalbum

13 zit stampvol met gastartiesten, evenals samenwerkingen met sterartiesten als Sean PaulNeon HitchFatman ScoopRvssianM.R.I.Lauren DysonAshley Wallbridge en 7 Skies. In zijn debuutalbum tilt Borgeous zijn muzikale veelzijdigheid naar een ongekend niveau, zonder daarmee de sound kwijt te raken waar zijn fans zo dol op zijn. Gezien zijn vorige successen, vergrote productiviteit en drukke zomertourschema is Borgeous vastbesloten om zijn naam, sound en relevantie in de scene tot in de oneindigheid te verlengen.

Over Borgeous

Borgeous, geboren als John Borger, heeft in de afgelopen drie jaar enorme stappen gemaakt. De Amerikaanse rasartiest verzamelde drie Billboard Dance Radio top 10-noteringen, behaalde drie maal de hoogste positie in de Beatportlijsten en bereikte de nummer één-positie in de iTunes Dance charts in vijftien verschillende landen. ‘Tsunami’, zijn grootste hit tot nu toe, leverde hem ook een aantal onderscheidingen op, waaronder een EMPO-award voor ‘Track Of The Year’ en een Juno-award voor ‘Best Dance Recording Of The Year’.