Als (hard)dance producer kan je uren spenderen aan sounddesign. Maar het scoren van presets behoort ook tot de mogelijkheden. Echter: echt goede sounds zijn schaars. Het wordt pas boeiend als je sounds, gemaakt door de meesters zelf, kunt gaan gebruiken. Tijd om wat ruimte op je schijf te blokkeren, want Bizzyworks’ leading man komt met zijn eigen soundbank: Bravura!

Bizzyworks

De gemiddelde (hard)dance liefhebber zal niet direct bekend zijn met de naam Bizzyworks. Vele Dj’s en producers echter wel. Bizzyworks is de onderneming van de Tilburgse Casper Gommers. Een muziekproducer in hart en nieren. Al vele jaren pompt hij beats uit zijn studio die gretig aftrek vinden bij DJ’s wereldwijd. Waar hij de eerste jaren nog onder eigen naam produceerde, is het de laatste jaren voornamelijk achter de schermen te doen. Als co-producer en “muziekdocent” voorziet hij grote en minder grote namen van o.a. EDM, freestyle & hardstyle hits. Wanneer je de lijst met producties opsomt waar Casper bij betrokken is geweest, kun je niet anders concluderen dat het een ongekende baas is.

Des te toffer is het daarom om te zien dat hij je nu in staat stelt om een beetje mee te kijken in zijn keuken. Eerder deed hij dat al met zijn Anacrusis Soundbank voor Xfer’s Serum. Waar wij al redelijk van onder de indruk waren. Helaas was deze bank enkel beschikbaar voor insiders. Nu doet Casper dat anders.

Bizzyworks’ Bravura Serum Soundbank

De Bravura Serum Soundbank is helemaal toegewijd aan de (hard)dance. Typische freestyle, hardstyle, rawstyle en EDM sounds, die wat ons betreft direct bruikbaar zijn. Maar buiten het feit dat ze onwijs goed klinken, geven ze je ook een kijkje in de keuken van het designen van deze sounds. Casper maakt namelijk veelvuldig gebruik van diverse modulatie technieken. Het let je niet om ze als basis te pakken en naar eigen hand te zetten. Na de nodige uren uitpluizen gaf het ons steeds meer inzicht in wat de krachtige Serum allemaal kan!

Maar wat krijg je dan allemaal voor dat geld? Nou, een hele hoop!

  • 2 Arpeggio’s
  • 6 Bass
  • 6 Effecten
  • 13 Leads
  • 4 Pads
  • 6 Plucks
  • 15 Screeches
  • 2 Saws
  • 10 Synths

In totaal zitten er 64 presets in de Bravura Serum Soundbank, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Gebruik ze direct of gebruik ze om van te leren. Maar hoe dan ook, je euro’s zijn well spend! 

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 3 december kun jij ook beschikken over pro-grade presets voor een prijs van 19,95. Je scoort de bank via www.bizzyworks.nl . Let op: je dient wel te beschikken over Serum v1.214 om alle sounds te laden. Je vind de meest recente versie van Serum via je account op www.xferrecords.com .

Ben je meer een Spire gebruiker? Check dan ook zeker de preset packs Fistpumpin’ Vol 1 en Fistpumpin’ Vol 2 !

Socials

Volg Bizzyworks op de diverse kanalen om bij te blijven met sounds, tutorials en meer!

Facebook / Twitter / Youtube / Soundcloud / Instagram