Afgelopen jaar kondigde Apple hun nieuwe lijn in-ears aan. Dit zijn onder andere Apple’s AirPods en de nieuwe beats lijn, waaronder de Pokerbeats en BeatsX. Die laatste had direct mijn persoonlijke aandacht en ik kon dan ook niet wachten tot het langverwachte moment dat ik ze eigenlijk mocht ontvangen. Nu 2 maanden later is hier eindelijk mijn BeatsX review!

BeatsX review

Apple verrast me enorm met de BeatsX. Ik verander voor deze eerste test van mijn V-moda M100, wat op zich een erg mooi klinkende hoofdtelefoon is naar mijn mening. Echter weet de BeatsX het geluidsspectrum dusdanig te verbreden dat ik daar zelf enigszins van schrok (let op, ik zeg verbreden, dit staat niet synoniem aan beter klinken). Ik had nooit durven verwachten dat een setje Blue-tooth in-ears dit zouden kunnen realiseren. Zeker niet in deze prijsklasse. Ik zou zelfs durven stellen dat wanneer Apple hier een on-ear variant van zou maken ze een geduchte concurrent kunnen zijn voor de ‘dure’ jongens. Daardoor ben ook ontzettend benieuwd naar wat het bedrijf nog meer voor moois in de nabije toekomst gaat brengen.

Okay, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, want ik vind dat er wel veel focus ligt op hoog en laag, hierdoor blijft het midden soms een beetje simpelweg een beetje in het ‘midden’. hier moet je van houden, persoonlijk mag ik deze benadering wel. Lekker crispy met een volle niet te overdreven bass.

Natuurlijk zijn er ook genoeg kanttekeningen. Zo zitten de dopjes niet altijd even goed, wat de weergave behoorlijk beïnvloed. Zo ondervind ik problemen wanneer ze niet juist in mijn oren zitten met de bass weergave en het algehele volume. Maar dat heeft meer met mijn oorgang te maken dan dat dit aan de dopjes ligt.

Gelukkig levert Apple wel meerdere maten dopjes bij de BeatsX, zo zal jouw pasvorm er zeker tussen zitten. Heb je last van uitvallende oortjes, dan is hier ook aan gedacht, want er worden ook haakjes meegeleverd welke jouw meer comfort kunnen opleveren. Hiernaast wordt er ook een etui meegeleverd, waarmee jij de beatsX veilig kunt opbergen.

In gebruik

De BeatsX zijn supermakkelijk in gebruik. Het eerste initiële paren met een iPhone is echt super gedaan door Apple.
Heb jij een 6S of hogerbeatsX review dan zorgt de ingebouwde W1 chip ervoor dat het paren automatisch gaat.
Hoe gaat dit in de praktijk? Zorg dat je jouw iPhone ontgrendeld en Bluetooth aan hebt staan. Houdt de aan uit knop van je BeatsX even in en je zal zien dat er op je iPhone een popup venster verschijnt met de vraag of je verbinding wilt maken met de beatsX. Bevestig je dit dan zijn de twee gepaard. En zal de volgende keer de verbinding automatisch tot stand komen.

Weet je dat het nog leuker kan? Wanneer jij meer Apple apparaten hebt, en je deze met je icloud account hebt verbonden, dan zullen de beatsX ook daar automatisch een verbinding mee hebben. Ideaal om snel te switchen tussen bv je iPhone of Macbook.

beatsX reviewMet deze feature krijg je ook gelijk de mogelijkheid om de batterij status in je notificatie centrum van je iPhone te zien. Erg handig als je het
mij vraagt.

En wat als ze nu bijna leeg zijn? Geen nood, via de meegeleverde lightning kabel (of elke andere) laad jij ze zo weer op.
Heb je haast? Geen probleem, met 5 min laden kun jij weer 2 uur vooruit. Een volledige lading? Dat is in 45 minuten gepiept en geeft jouw 8 uur luisterplezier!

Bediening

Simpeler kan het niet. Je gebruikt hem hetzelfde als elke andere hoofdtelefoon met controller functies.
Je krijgt dus de drie welbekende knoppen. Harder, zachter en de functietoets, waarmee je niet alleen pauzeert of start maar met een langere druk ook vooruit of achteruit gaat. Of een gesprek start, beëindigd.
Houd hem net iets langer in en je kunt Siri starten. Lekker makkelijk om handfree je iPhone te bedienen.

Verdict

Als je mij vraagt welke oordopjes je nu het beste kunt kopen? Simpel, wil je draadloos, dan zijn Apple’s nieuwe Beats met W1 chip lijn echt de beste keuze. Zeker wanneer je ze gebruikt met een iPhone. Die combinatie werkt gewoon zo goed dat je niets anders meer wilt.
Kies je dan net als ik voor de BeatsX, dan krijg je er ook nog eens een goed klinkend setjes in-ears en dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait toch? Niet alleen dat mar ook nog eens de voortreffelijk batterij duur maken de BeatsX voor mij de beste keuze!

Klik hier om de BeatsX te bestellen.

Sidenote

Geluid is iets persoonlijks. De ene gehoorgang is het andere niet en iedereen ervaart geluid op zijn of haar eigen manier. Het zelfde geld voor pasvorm en het wel of niet fijn zitten van een hoofdtelefoon of in-ears. Houdt hier aub rekening mee tijdens het lezen van deze BeatsX review.