Eerder dit jaar vernamen we het nieuws dat het niet best ging met Beatport. De site had al een geruime tijd te veel zijstapjes gemaakt en leek hierdoor hard op een afgrond af te gaan.

Beatport In de verkoop

Met het moederbedrijf, SFX, bleek ook niet al te best te gaan, en kon er weinig aan doen om een faillisements te voorkomen. Zo werd er dus ook een zogeheten Chapter 11 aangevraagd voor Beatport.
Dit houdt in dat een bankroet dreigt, waarin het bedrijf niet meer kan voldoen aan de schuld van de crediteuren.
Een manier om dit tegen te gaan, is om dan het bedrijf in de verkoop te gooien zodat je als moederbedrijf dan de gevolgen kunt ontkomen.

Omzetten van bedrijfsdoelen

Naast deze Chapter 11 aan te wenden, heeft het moederbedrijf ook er voor gezorgd dat het roer om ging.
De soms wat buitensporige uitgaven werden teruggedrongen en lokale vestigingen moesten behoorlijk inkrimpen.
Het leek wel, of Beatport eindelijk weer ging doen waar wij DJs en muziekliefhebbers lang op zaten te wachten; het verkopen en verschaffen van waanzinnig gave muziek!

Goed nieuws

In een persbericht dat SFX deze week naar buiten heeft gebracht, is bekend gemaakt dat het geen verdere plannen meer heeft om Beatport te verkopen.
Omgooien van het roer heeft het beoogde effect. Het management team van Beatport lijkt de focus weer te hebben hervonden. Ook belooft het de gebruiker ervaring voor klanten te vergroten. En dat is eerlijk gezegd wel nodig, want het is nu totaal niet overzichtelijk.
De core business is weer terug naar wat het ooit was, de muziek kopende DJ! En dat is goed nieuws voor de gebruikers van de dienst. Maar ook voor de producers en muzieklabels.
Zouden we straks weer ouderwets kunnen zoeken naar onbekende nieuwe tracks? Wij hopen van wel!