BBC zet eigen streamingsdienst op!Het bedrijf heeft hier goedkeuring voor gekregen van de Engelse overheid. Op deze manier krijgen Netflix en Amazon Prime er in de UK een flinke concurrent bij.

De Engelse TV zender BBC heeft onlangs gesprekken gevoerd met ITV, NBC en Universal, producenten van o.a. NCIS, Law and Order en Numb3rs. Wellicht willen ze deze partijen inhuren om producties voor het nieuwe BBC kanaal te verzorgen.

De bedoeling is dat er series te zien zijn die ook op tv draaien, maar ook series die exclusief geproduceerd worden voor het nieuwe streaming platform.

BBC biedt de gebruikers wel Iplayer aan, waar de programma’s voor 30 dagen terug te kijken zijn. En niet heel lang geleden heeft BBC ook een platform gelanceerd waar de gebruiker tegen een kleine vergoeding complete uitzendingen terug te kijken.

De vraag is natuurlijk, Nederland is helemaal in de ban van Netflix, zou de BBC streamings dienst voet aan de grond krijgen wanneer het naar Nederland komt? wat denk jij? En de hamvraag is natuurlijk, zouden ze ook iets met muziek gaan doen?

Wij zijn op de redactie erg benieuwd hoe BBC dit wil gaan invullen, houd sowieso de website in de gaten voor het laatste nieuws van dit item.