Ondertussen heeft zo’n beetje iedereen van jullie wel het nieuws gehoord over de verandering in programmering van Cult & Tumult te Veldhoven. Ineens mochten de hardere stijlen niet meer komen besloot de gemeente, dit zonder al te specifieke redenen. Ook wij waren erg geschrokken hierdoor, want iedereen keek hier juist zo naar uit! En wat het nog vreemder maakt, is wat er voor terugkomt, een stel artiesten die totaal niet uit Veldhoven, laat staan Brabant komen… Los daarvan, denkt de gemeente dat hier dan geen overlast door kan komen? Hebben ze überhaupt ooit een aflevering van “Oh oh Cherso” gezien, of deze DJs horen draaien? Is de gemeente bang van de hardere stijlen?

BANG VAN DE HARDERE STIJLEN!?

Ons betrekt het gevoel dat de gemeente de hardere stijlen liever mijd. We weten niet waarom, maar het lijkt gewoon echt moeilijk te zijn om hier een Hardstyle artiest neer te zetten. Wat ergens ook wel weer grappig is als je bedenkt hoeveel DJs er wel niet uit Veldhoven komen…
Okay, we hebben sinds dit jaar Hardlab (indoor), waar wij uiteraard enorm blij mee zijn. Maar één feestje per jaar is wel erg karig he..

Als we dan kijken wat er in onze randgemeentes wel allemaal mogelijk is, dan vragen wij onszelf toch af waarom het daar wel kan.
Neem bijvoorbeeld eens gemeente Eersel, waar vorige week nog Paperclip Festival plaats vond, inclusief een Hardstyle area.
Of afgelopen weekend nog in gemeente Aalst-Waalre, Locomotief festival, lekker outdoor en één en al gezelligheid!

Dus waarom mogen deze drie acts niet op een podium midden in Veldhoven staan? Overlast? Dat heb je bij andere muziekstijlen ook, wij denken dat hier meer achter zit.

BRIEF

Wij vonden dat wat hier gebeurd echt niet kan en wij willen graag opkomen voor mede Veldhovenaren en liefhebbers van de hardere stijlen. Dus besloten wij in de pen te klimmen voor een brief aan onze gemeente Veldhoven.

Lees hier de inleiding van onze brief aan gemeente Veldhoven.

Als een schok, zo voelde het nieuws wat wij afgelopen zaterdag te horen
kregen. “De line up van Cult & Tumult is aangepast!” Snel even kijken, want
wat zou het dan zijn? Tot onze grote schrik zagen wij waar wij al bang voor 
waren, de hardere stijlen zijn geschrapt… Maar waarom dan?
Dat was in eerste instantie nog niet duidelijk, wat wel duidelijk was, is het feit
dat er nu in plaats van drie Veldhovense acts ineens een aantal zogenaamde
sterren DJs moeten komen. Maar waarom zouden de lokale talenten
ineens niet meer mogen? Laat staan uit de provincie, nee ineens komen ze van ver…
Hmm… Hoe kun je dit als gemeente bedenken?

 

Wij hopen snel een reactie te krijgen, want wij willen graag met de gemeente hierover praten. Want dit kan gewoonweg niet.