Armin van Buuren heeft zijn langverwachte ‘Old Skool’ minialbum gelanceerd. Old Skool is een eerbetoon aan de roots van de dancemuziek en is vandaag uitgebracht bij het Amsterdamse platenlabel Armada Music.

Old Skool

Armin van Buuren: “Natuurlijk, mensen kennen mij van de Trance, maar dit is waar ik vandaan kom. Deze muziek heeft mij gevormd. Het bizarre is dat veel jonge mensen een plaat als ‘Dominator’ niet kennen. Dat verbaast mij. Hoe kun je deze plaat nou níet kennen?”

Op ‘Old Skool’ staan Armin van Buurens versies van grote platen uit het begin van de jaren ’90, waaronder Human Resource – ‘Dominator’, The Ultimate Seduction – ‘The Ultimate Seduction’ en Speedy J – ‘Pull Over’. Elk van deze platen werd voorafgaand aan de release van het album al veelvuldig door Armin van Buuren gedraaid op ’s werelds grootste festivals en podia. ‘Dominator’ werd bijvoorbeeld eerder dit jaar gedraaid op onder meer Ultra Music Festival Miami, The Flying Dutch Amsterdam, Ultra Music Festival Korea en EDC Las Vegas. Ook werd de plaat opgepikt door andere grote namen in de scene, waaronder Dash Berlin, Hardwell, NERVO, Showtek, The Chainsmokers en W&W.

De platen op het ‘Old Skool’ minialbum maken ook deel uit van Armin van Buurens huidige wereldtournee: ‘Armin Only Embrace’. Vorige week werden er extra data en locaties toegevoegd aan de tournee, waardoor ‘Armin Only Embrace’ nu ook in Australië, Brazilië, China, de Filipijnen, Israël en Taiwan te zien is, naast de eerder onthulde locaties. In China geldt dit als de allereerste soloshow van een dj op Mainland China ooit. De wereldpremière van ‘Armin Only Embrace’ vond op 6 en 7 mei plaats in de Ziggo Dome te Amsterdam. Van deze show is ter gelegenheid van de release van ‘Old Skool’ een 360°-video gemaakt.

Luister

Beluister, download of stream: Armin van Buuren – Old Skool

Tracklist:

Armin van Buuren vs Human Resource – Dominator
Armin van Buuren vs The Ultimate Seduction – The Ultimate Seduction
Armin van Buuren vs Speedy J – Pull Over
Armin van Buuren vs Quadrophonia – Quadrophonia
Armin van Buuren vs MainX – 88 To Piano
Armin van Buuren – Old Skool (Vigel Remix)
Armin van Buuren – Old Skool Ping Pong