Tegenwoordig kent bijna iedereen Arjan Lubach. De presentator heeft met zijn eigen televisieprogramma Zondag met Lubach zichzelf aardig op de kaart weten te zetten bij televisiekijkend Nederland. Verder is de presentator ook nog cabaretier en schrijft hij. Maar wisten jullie dat hij ook als DJ functioneert in het huidige dagelijkse leven? En dat aankomende zondag Arjan Lubach op Tomorrowland zal staan? Niet gek toch, tussen alle grote artiesten.

The Galaxy

Lubach is lid van het dj-duo The Galaxy. The Galaxy is een dj-duo die hun gezichten nog nooit hebben laten zien. Tot nu toe. Dat zeggen de heren zelf ook: “We lieten ons gezicht nog nooit zien. Tot nu toe. Leuk je te ontmoeten” is de tekst die voorbijkomt voordat de heren worden onthuld.

The Galaxy bracht hun Bass Country Club EP uit in 2015. Ze zijn onderdeel van het label Barong Family, dat in 2014 werd opgericht door niemand minder dan Yellow Claw.

De muziekstijl die wordt gebruikt zit tussen het R&B en house in. Het heeft een minder harde bass t.o.v. house en komt vaak minder ‘hard’ over op je oren.

Echter was Lubach geen onbekende in de muziekwereld. In 2007 scoorde hij samen met presentatrice Janine Abbring een hit. Het nummer heette Jelle en het was een parodie op het nummer Stan van Eminem. Ook ontmaskerde Domien Verschuren Lubach als producer van het nummer Justified (Sunrise funk). Toen de 3FM DJ Lubach hiermee confronteerde was dit het nuchtere antwoord van Arjan: “ik ben gewoon presentator. Ik heb deze zomer een beetje zitten klooien. Dance maken is een van mijn favoriete dingen om te doen. Maar dan wel onder een andere naam, ik wil niet zo’n een soapie die dj wordt zijn.”

Arjan Lubach op Tomorrowland

Om het nog completer te maken, draait Arjan komende zondag ook nog eens op Tomorrowland! Hij lijkt er ineens wel heel veel zin in te hebben! Zou daar zijn keuze vandaan komen om pas na de zomer weer terug op tv te keren?