Apple schijnt in gesprek te zijn om de streamingdienst Tidal over te nemen. J-Zay kocht in 2015 de service voor 56 miljoen dollar. Echter heeft het bedrijf nooit het succes weten te bereiken welke de rapper in gedachten had.

Tidal

Het bedrijf doorstond het afgelopen jaar de ene na de andere verandering, maar niets lijkt het tij te doen keren. Apple is een logische kandidaat om het bedrijf over te nemen. Zo heeft het Apple een aantal voormalige Tidal artiesten exclusief op Apple Music maar kan het bedrijf op deze manier ook beter de concurrentie aangaan met Spotify. Mede doordat Tidal de enigste dienst is waar het volledige repertoire van de onlangs overleden Prince te vinden is.

Een woordvoerder van Tidal ontkent dat er sprake van een overname zou zijn. Maar de geruchten gaan dat de dienst in een ver gevorderd stadium is over een komende overname.

Spotify

Intussen blijft Apple in gevecht met Spotify, het bedrijf claimt dat Apple een update voor hun software weigert toe te laten in de App Store. Apple zegt op haar beurt de update niet toe te laten wegens in een ingebouwd betaalsysteem.

Spotify denkt dat Apple het excuus juist gebruikt om zou Apple Music in een beter daglicht te zetten bij de IOS gebruikers.