Maandag is het zover, Apple’s WWDC Keynote. Over wat we kunnen gaan verwachten kan nu alleen meer gespeculeerd worden. Maar de Nederlandse Martin Hajek doet er een schepje bovenop! Hij komt namelijk met een bijzonder mooi MacBook Pro concept volgend op de geruchtenstroom op het wereldwijde net!

MacBook Pro Concept

Martin verwerkte in zijn concept een OLED strip, welke de huidige functie toetsen (F1 t/m 12) vervangt voor een drukgevoelige hoge resolutie strip. Apple zou middels deze strip de functie toetsen per applicatie kunnen inzetten. Zo heb je bijvoorbeeld een volume knop bij spotify, sneltoetsen voor Photos en de menu balk kan hier ook in verwerkt zitten. Zo kun je bijvoorbeeld in een oog opslag zien hoe vol je batterij nog is en of je nog Wifi verbinding hebt.

OLED heeft niet alleen een hoge resolutie als voordeel, maar ook het feit dat het scherm alleen de actieve pixels hoeft aan te sturen, en dat scheelt natuurlijk een hoop in batterij verbruik. Verder heeft OLED veel betere zwart- waarde dan traditionele LED schermen en is het ook nog eens zeer goed te zien in het donker.

Martin_MacBook_Concept_1

Wij zijn zeer enthousiast na het zien van Martin’s concept, en kunnen niet wachten tot we deze Mac in real life kunnen testen!