Over anderhalve week is het weer zover, de WWCD Keynote van Apple gehost door Tim Cook. Net zoals bij elke Keynote wordt er weer flink gespeculeerd over wat er allemaal te verwachten zal zijn. Ook duiken hier en daar “onduidelijke” foto’s op van “nieuwe” Apple gadgets. Zo ook van een nieuwe MacBook behuizing en dat vinden wel een interessante ontwikkeling.

De meeste DJ’s en producers gebruiken een Mac. En de MacBook is natuurlijk de ultieme reisgezel. De software die zowel in de studio als “on the road” gebruikt wordt, lijkt met elke software update meer van de Mac te vragen. Daarnaast zie je de MacBook veel in de DJ booth gekoppeld met de mooiste controllers, soft en hardware synhts.

Als je de speculaties over de nieuwe MacBook Pro mag geloven zou die 4 USB-C poorten krijgen en een aanraak gevoelige OLED strip voor de functie toesten. Zeer interessant dus. Dit omdat USB-C een stuk sneller is en zowel beeld als geluid over dezelfde aansluiting kan sturen. Daarnaast zou een OLED strip geprogrammeerd kunnen worden en in theorie dus ook door software van derde gebruikt kunnen worden. Ideaal toch voor Ableton of Traktor?

Wij zijn zeer benieuwd waar Apple nu daadwerkelijk mee gaat komen en wij zullen klaar zitten voor de Keynote op 13 juni. Deze kun jij overigens zelf ook gewoon live volgen om 19:00 Nederlandse tijd op die dag.

Vind je een nieuwe te duur, dan is leapp.nl wellicht een slimme keus voor je. Daar koop je een nette refurbished Mac met 2 jaar volledige garantie tegen een leuke prijs!