Zon, zee en zwoele partynachten. Daphne verkent het Turkse nachtleven en checkt of ze wel echt zo zinderend zijn als die Oosterse Nachten beloven. Klaar voor de zomer? Klaar voor Antalya? Feesten maar!

Antalya

Terwijl het zonnetje nu eindelijk ook in Nederland doorbreekt, geniet ik hier al een aantal maandjes van onze grote gele vriend (nee, ik heb het niet over bier). Het leven in Turkije is één groot zonfestijn. En ik vrees dat daarmee ook alle festijnen zijn benoemd. Geen festivals voor mij, dit jaar. Maar zón dat ik heb, jongens. Zón! Ik vind het een beetje flauw dat ik nu niet meer kan opscheppen over ‘hoe bruin ik wel niet ben’, nu jullie daar in Nederland ook eindelijk kennis hebben gemaakt met zonnestralen. Maar goed, het is inmiddels juni, dus het is jullie gegund. (En toch ben ik bruiner!) Goed, dat gezegd hebbende: leuk, al die zon, maar valt hier ook nog wat te feesten?! Tijd voor een stevig staaltje participerende journalistiek.

Wanneer de zon achter de bergen zakt (nee, niet romantisch in zee want ik woon in een baai – dus dat uitzicht wordt me ontnomen) beginnen bij mij die welbekende stapkriebels op te borrelen. Tijd voor zwoelheid, sexiness en stevige beats! Het inmiddels ijskoude strand is daarvoor een minder geschikt decor, maar wat en waar dan wel, ingodsnaam?! Antalya is een miljoenenstad en ongeveer drie keer zo groot als Amsterdam. Daar zal goddorie toch wel wat te feesten zijn?! Niet dus. Het heeft me serieus twee maanden, zesenveertig taxiritten en tachtig geirriteerde Turken gekost om met dit schamele lijstje aan clubs/bars/feestjes op de proppen te komen.

Laten we Antalya eerst onderverdelen in ‘oud’ (Kaleici) en ‘nieuw’ (Antalya). Oftewijl: bars versus clubs. Helaas zijn Antalyanezen/Antalyanen/Antalyariers (nou goed, je weet wie ik bedoel) niet zo van het feesten tot de zon op komt. Hier heerst meer de cultuur van het opdoffen, dineren en dan úren aan tafel blijven hangen met een dozijn aan drankjes en de ober in je kielzog. Maar voor de echte nachtbrakers onder ons, heb ik tóch vier partyspots kunnen ontdekken in deze prachtige stad (vier, ja).

Club Ceila, Antalya
Nachtclub en discotheek met non-stop entertainment
Bottleservice, roken toegestaan, hapjes aanwezig
Prijsklasse: 50 lira voor een mixje (16 euro)
Elke dag open van 22.00 tot 04.00 uur

Club Soho, Antalya
Lounge en discotheek met af en toe danseressen op de bar
Bottleservice, gratis hapjes en shisha mogelijk
Prijsklasse: 200 lira voor een fles wodka met fris (66 euro)
Elke dag open van 23.00 tot 04.00 uur

Tudors Arena, Kaleici
Bruincafé idee met Turkse liveband, in afwisseling met een Europese DJ
Staantafels met gezicht naar het podium, gratis hapjes
Prijsklasse: 15 lira voor een mixje (5 euro)
Elke dag open van 21.00 tot 04.00 uur

Shaker Shotbar, Kaleici
Hippe bar met afwisseling van een Turkse coverband en een Europese DJ
Staantafels binnen, zitplekken buiten – mét awesome view op de Hadrianus Gate
Prijsklasse: 5 lira voor een shotje (1,50 euro)
Elke dag open van 22.00 tot 04.00 uur

Met de keus uit deze vier pareltjes is er weinig variatie in het stapleven hier. Maar hé: wél 1001 nachten om achter elkaar door te feesten.

Benieuwd naar hoe het eraan toegaat in deze clubs en kroegen van Antalya? Ik probeer elke week een spot voor je uit en deel mijn ervaringen hier met je! Tips? Die hoor ik graag van je. En kom je deze zomer naar Antalya? Let me know!