Opzoek naar bluetooth oordopjes voor tijdens het sporten? Dan zit je goed, wij hebben de Anker Soundbuds Sport uitgebreid getest de afgelopen dagen. Wat wij van deze ‘oortjes’ vinden, lees je in onderstaande review.

Inleiding

Ik ben zelf al enige tijd opzoek naar andere oordopjes voor de sportschool. Ik heb voor dagelijks gebruik de Sennheiser Momentum In-Ears, maar ben bang dat hier iets mee gebeurd tijdens het sporten. Ik zoek dus eigenlijk een leuk maar vooral betaalbaar alternatief daarvoor. Vereisten zijn wel, bluetooth en iOS compatible.

Er zijn genoeg draadloze ‘oortje’ (zoals ze in de volksmond genoemd worden) verkrijgbaar, echter wat koop je? Hoe klinkt het, hoe lang werken ze op de accu, hoe snel laad het op en hoe gemakkelijk gaat de koppeling met je smartphone.
Daarnaast vallen mij de prijsverschillen enorm op! Tot dik 200,- Daar heb ik eerlijk gezegd geen zin in, want ik weet immers nog niet waar ik aan toe ben.

Prime Day

Toen kwam daar afgelopen week een mail van Amazon. Je weet wel, het bedrijf waar bijna iedereen een account heeft en wel eens wat besteld. Zo ik ook, vandaar ook de mail, want je word immers net zoals bij andere bedrijven, automatisch ingeschreven voor hun nieuwsbrief. Geef ze eens ongelijk 😉 Ik ben daar in dit geval wel blij mee, want in de mail stond groots Prime Day aangekondigd. Dit is een zogenaamde kortingsdag voor Prime leden. Maar dat ben ik niet, sterker nog, dat wil ik helemaal niet. Niet getreurd stond er in de kleine lettertjes, je kunt het elk moment weer opzeggen. Nou, dan toch maar eens kijken of de bluetooth oordopjes ook in de aanbieding zijn. En dus gelijk naar de pagina van een van mijn favoriete accessoire makers Anker! En ja hoor, daar staan ze, met 24% korting. Bedenk dan nog eens dat ze al maar 25,- waren om te beginnen, dan houd je ineens nog maar 18,- euro over. Na het horen van de prijs, wil mijn vrouw ook een setje hebben en wat schets onze verbazing, ze worden ook nog eens gratis geleverd!  Top deal toch?

Anker Soundbuds Sport

De postbode staat aan de deur, met een pakketje van Amazon. Dat kan niet anders dan mijn bestelling zijn. Snel aannemen, naar binnen en de doos openmaken. En ja hoor, daar zijn ze, twee doosjes met daarop Anker en in het klein Soundbuds Sport daaronder afgedrukt. Lekker simpel maar wel duidelijk. De verpakking is zoals het zichzelf al aangeeft, milieuvriendelijk en frustratie vrij te openen.
In de doos tref ik een velours zakje met daarin de oordopjes aan. Hiernaast zitten er extra dopjes en haakjes bij. Oren zijn er in verschillende maten, dus het is wel zo fijn dat ze de dopjes goed blijven zitten in jouw oren. Gelukkig wordt het oplaad kabeltje ook mee geleverd. Als laatste tref ik er een summiere gebruikshandleiding en klantenservice kaartje aan.

Maar even passen. De voor geïnstalleerde maat dopjes passen mij perfect, dus ik hoef niet te wisselen. Testen doe ik het uiteraard wel, en dat gaat erg makkelijk. Hoe plaats je ze in je oren? Simpel met een kleine draai beweging zitten ze direct op hun plaats. Snoertje in je nek en je kunt gaan luisteren. Of toch niet, want ze moeten natuurlijk nog even gekoppeld worden met je telefoon. Ik gebruik een iPhone dus ga naar mijn bluetooth instellingen, houdt de aan uit knop op de oordopjes een paar seconden ingedrukt en de naam Anker Soundbuds Sport verschijnt in het rijtje. Een simpele druk op mijn scherm en ze zijn gekoppeld. Cool, op het scherm van mijn iPhone word direct het batterijpercentage weergegeven, handig!

De Anker Soundbuds Sport werken met het energie zuinige bluetooth 4.0. Dat is wel zo fijn, want dat gebruikt minder stroom en geeft een stabielere connectie. Er zit een 120mha accu in, en gaat dus lang genoeg mee.

Bediening

Aangezien er maar drie knoppen opzitten, is dit geen hogere wiskunde. We hebben de aan uit knop, wat duidelijk mag zijn. Echter fungeert deze ook als pauze en siri bedieningsknop. En dat laatste is wel zo handig als je maar een paar knoppen hebt. De andere twee zijn de volume knoppen. Simpel toch?

Een van de twee dopjes heeft nog een rubberen sluiting, als je die opent, vind je een USB aansluiting om de oordopjes te kunnen opladen. Let wel op, deze zit stevig vast, en gaat niet zo makkelijk open. Wat maar goed is ook, je wil er immers geen vocht in krijgen.

Geluidskwaliteit

Wat verwacht je van bluetooth oordopjes in deze prijsklasse? Eerlijk gezegd niet enorm veel, toch? Maar ze klinken beter dan de meeste dopjes in deze prijsklasse. Zelf de niet bluetooth varianten. Ze weten een degelijke kick te produceren, echter is het midden te overheersend voor mij en laat het hoog wat te wensen over. Verder moet ik opmerken dat ze niet super hard gaan, maar wel hard genoeg. Verwacht geen wonderen, het zijn immers geen top of the line dopjes. Dus de vergelijking met mijn Momentum in-ears maak ik ook bewust niet. Maar is dit allemaal zo belangrijk bij dopjes voor het sporten? Voor mij niet zo, het gaat er mij dan vooral om, dat ik geen last heb van omgevingsgeluid. en van dat vervelende snoertje!

Sportschool

Daar sta ik dan, op de loopband, iPhone in m’n zak, Oordopjes in en ‘See Me Now‘ in de Da Tweekaz Remix op! Als die track niet motiveert, dan week ik het ook niet meer. Wat me gelijk opvalt, is dat ik echt totaal geen last meer heb van het (storende) omgevingsgeluid. Erg fijn!

Een half uurtje doorlopen verder. De dopjes zitten, ondanks het zweten, nog steeds perfect in mijn oren. Dit heb ik wel eens anders gezien. Een groot pluspunt voor de Anker Soundbuds Sport! Maar misschien net zo belangrijk, het vrij bewegen zonder op een kabel te hoeven letten, en bang zijn dat ik mijn telefoon uit m’n zak trek… Echt dat scheelt een hoop stress.

Hier hebben ze de test dus echt goed doorstaan!

Verdict

Ben je opzoek naar een goedkoop setje bluetooth oordopjes voor de sportschool, kijk dan niet verder. Wil je betere geluidskwaliteit, dan moet ik je adviseren dieper in de buidel te tasten maar anders zijn de Anker Soundbuds Sport, echte aanraders voor de sportschool!

P.s. Heb jij al gehoord van onze winactie? Wij mogen namelijk een Pioneer DJ DDJ-WeGO3 weggeven! Meedoen? Klik dan hier!