Na een optreden van de heren tijdens Winter Park Festival en hun recente bootleg van Dua Lipa’s Homesick, raakten wij steeds meer benieuwd naar de heren achter PLN-B. En wij vonden het daarom ook tijd worden voor een interview. De een begon met mixen op zijn zolderkamer, de ander door een verdwaalde microfoon op zijn eerste feest. Tim en Paul uit het Brabantse Schijndel vonden elkaar tijdens hun eerste optreden en merkte direct dat dit weleens een gouden combinatie kon zijn. Na enkele jaren elkaar veelvuldig op te zoeken raakte ze terecht in een tijdelijke periode van radiostilte. Drie jaar later, tijdens een willekeurig optreden, werden de mannen herenigd en was de chemie direct voelbaar. Het was duidelijk het juiste moment, tijd voor PLN-B!

AAN TAFEL MET DE MANNEN VAN PLN-B!

Jullie kennen elkaar al langer, maar draaien sinds kort onder de naam PLN-B, kunnen jullie hier wat meer over vertellen?

PLN-B is voor ons een bewuste nieuwe start, en dat zien wij als een uitdaging! We nemen kleine stappen om zo steeds verder te komen. We zijn erg trots op onze eerste release afgelopen jaar, maar ook op onze optredens op 7th Sunday en Kingdsday Festival waar we afsloten na Yellow Claw!

Hoe kijken jullie naar de locale scene?

We komen vaak dezelfde artiesten tegen en dat is erg leuk. We merken dat iedereen erg fanatiek is maar dat iedereen elkaar alles gunt. Er wordt makkelijk eigen tracks en bootlegs gedeeld maar ook gedraaid. Darkraver, Dj Francois en Potato draaien veel tracks van ons in hun sets en podcasts en dat vinden wij uiteraard erg tof!

Jullie bereik wordt steeds groter, hoe doen jullie dit?

Om te beginnen houden we ons gewoon bezig met muziek maken, en dat helpt hier ook zeker in. Door onze eigen  producties merken we dat we ook fans buiten onze regio krijgen en worden we ook geboekt op feesten zoals Lakedance en Winterpark Festival. Hiernaast is ook Social Media een belangrijk aspect. Het plaatje moet helemaal compleet zijn!

Onze focus ligt nu vooral op producties en van daaruit willen we kijken waar het naartoe gaat. Wel zijn we op zoek naar een boekingskantoor wat bij ons past. We hebben wat dingen lopen en wachten nu even op de reacties.

Jullie bootleg van Dua Lipa doet het erg goed, hij zat onder andere in Zany’s podcast. Hoe is dit voor jullie?

Ja, dit is voor ons een van de tracks waarvan wij hopen dat die het dit festival seizoen goed gaat doen. Dus we hopen dat hij op gepakt gaat worden. Want wij denken dat het dak eraf gaat als hij gedraaid wordt!

Goed nieuws, speciaal voor het interview is de bootleg nu als free download beschikbaar! Download hem snel 😉

Hoe was het voor jullie om in Pat-B’s Yearmix voorbij te komen?

Patrick vertelde van te voren dat hij hem echt vet vond en hem graag wilde draaide. Maar dat hij hem ook in zijn jaar mix zou coveren, hadden wij niet verwacht. Erg vet natuurlijk!

Wat kunnen we binnenkort van jullie verwachten?

Nieuwe muziek! We gaan de komende tijd veel testen, zowel eigen materiaal, als bootlegs en mash-ups. En dan kijken hoe het publiek hier op reageert. We draaien graag vrouwvriendelijke dingen, want dat vinden we belangrijk. En we proberen onszelf scherp te houden en veel te vernieuwen. Dat zie je ook in onze sets. We proberen snel door te mixen en veel herkenbare tracks te draaien.

Waar gaat het heen met PLN-B?

We hebben voor onszelf een strategie plan gemaakt en onze doelstellingen gezet. Één van die doelstellingen is dat we ook op de belangrijke feesten mogen staan en de grotere stages mogen pakken. Hiernaast hopen we dat we met onze producties uiteindelijk op de grotere labels kunnen gaan releases, dat is wel iets waar we naartoe streven.

Hoe was carnaval voor jullie?

Carnaval is in Schijndel natuurlijk wel een dingetje. We hadden veel boekingen staan en hebben ons uitstekend vermaakt. Elke dag feest, van cafe’s tot een carnaval’s optocht waar we een klein feestje op een wagen hebben gedaan. Dit was erg vet om te doen! Carnaval was eigenlijk gewoon een groot gekkenhuis, check onze recap maar om een idee ervan te krijgen 😉

Als jullie één podium zouden mogen kiezen om te staan, welke zou dit dan zijn?

Ik (Paul) zou, als ik mag kiezen, graag nog eens als MC op Qlimax staan. Naast PLN-B ben ik MC (MC-V) en dit is voor mij echt een droom!
Ik (Tim) zou erg graag een keer op Tomorrowland staan, dat is echt niet normaal groot en zo mooi! Die sfeer daar is echt zo geweldig, nergens mee te vergelijken!

Liever een vlugge hap of lekker uit eten?

Dat is voor ons beide makkelijk, wij gaan beide graag uit eten, lekker even ontspannen en gezellig tafelen.

Volg de heren op hun social media, zodat jij niks mist!

Facebook / Instagram / Soundcloud