Waar het gisteren nog om een obscuur gerucht ging, lijkt steeds meer bevestigd te worden. Namelijk de komst van de TR09 en TB03!

Voorbode van de nieuwe producten

Een van mijn bronnen in Amerika plaatste een plaatje van een paar nieuwe Roland units. Deze units hadden verdacht veel overeenkomsten met de oude TB-303 en de TR-909. Echter toonde deze TB-03 en TR-09. Wat navraag deed de bron bevestigen dat het plaatje wel eens renders konden zijn, maar dat zijn bron ‘legit’ was.

Naast de TB en TR, komt er nu ook een nieuwe VP-03 aan. In eerste instantie doet de naam denken aan de VP-330.
Als gevolg hiervan lijkt de Boutique stijl van de eerder genoemde producten aangehouden en zien we een verband.
Met de toevoeging van de touchstrips, lijkt erop, dat er nieuwe technologie aan de oldschool producten is toegevoegd.

VP-03-001

Nuchtere Hollanders die wij zijn, besloten we deze nog even vast te houden tot we wat meer zekerheid en ook bevestiging hadden.

Twitter

Zojuist heeft niemand minder dan Dash Berlin zich ook aan de geruchten stroom gewaagd. Ook hij heeft nu dezelfde render online gegooid, zodat het steeds meer tastbaar wordt.

Roland Units

Ondanks de meer hardnekkig wordende geruchten zullen we hoogstwaarschijnlijk tot Roland- dag, 9 september, moeten wachten. Dit is de dag waarop Roland verscheidene producten gaat onthullen.

Conclusie

Tot zover kunnen we concluderen dat Roland redelijk de originele producten zal blijven volgen. De wijzigingen lijken grotendeels onder de motorkap te zitten. Of er wijzigingen zijn in aansluitingen, of misschien de toevoeging van geluidskaarten? Wat zegt het Computer Controlled op de TB-03. Gaan deze units eenzelfde symbiose aan met een computer, zoals de eerder verschenen Aira productlijn?
Of zal het in de eerder genoemde Boutique productlijn toegevoegd worden, zodat je deze ook heel makkelijk aan elkaar kunt knopen en syncen?

Hoe denken jullie hierover? Zal Roland en update doen op de producten, of gaat het om een re- issue waarbij de TR-909, TB-303 en de VP-330 weer makkelijker aan de man kunnen komen?

Speculeer hieronder nog even met ons mee!

Gerelateerde foto’s

TB-03-001TR-09-001

TB-03-002TR-09-002