Het is zondagavond, de whatsapp van de het Everybeat team maakt weer eens overuren. Dave maakt zijn rentree na een weekje vakantie en we nemen de week door. Tijdens het doorlopen, komt Leslie weer eens met een ideetje en dropt deze in de reviewers groep. Namelijk om met een paar leden van de redactie, de 22 Push-ups challenge aan te gaan… Zo kunnen we gelijk die extra vakantie kilo’s eraf trainen 😉 Doe jij met ons mee?

De Everybeat 22 PUSH-UPS Challenge

En zo is het idee geboren. “Wat nou als we eens in een periode van 22 dagen, 22 pushups per dag gaan doen.” Pieter is gelijk voor, Dave, nog druk vanalles aan het doornemen, ziet het ook wel zitten en stelt zelfs voor om de groep nog iets groter te maken. Jur en collega Roy moeten ook mee doen.

Zo gezegd, zo gedaan. De originele 22 Challenge is in het leven geroepen om stil te staan bij de Amerikaanse veteranen, die terug zijn gekeerd van hun diensten met Post Traumatisch Stress Syndroom.
Ook zijn er wat regeltjes die aan originele Challenge. Zo wordt er gevraagd of je dagelijks een video plaatst waarin te zien is dat je de pushups doet en dat je dagelijks een nieuw persoon uitdaagt hetzelfde te doen.

Regeltjes opvolgen?!

Leslie doet echter niet altijd dit soort regeltjes op te volgen. Het filmpje plaatsen is nu niet meer verplicht, mocht je dit echter willen doen, houdt hij je niet tegen. Hetzelfde geldt bijna voor de nominaties. Niet doen, je riskeert een nekslag welke op te halen is bij Leslie 😛
Mocht je zin hebben om mee te doen, gaaf! Mocht je er behoefte aan hebben, mag je het ook met ons delen.

Opvolging

Jur en collega Roy zullen jullie regelmatig een update geven over het wel en wee van de 22 challenge. Waar nodig, zullen zij ook tips en tricks geven om de pushups beter in te vullen.

Hoe te beginnen

En daar ga je dan, je begint de eerste reeks van 22 pushups. Waar moet je allemaal op letten?
Leslie vindt het het makkelijkst als hij zijn handen net iets breder zet als zijn schouders, een plank immiteert en in het ritme van zijn ademhaling zakt of juist omhoogkomt.
Adem in als je zakt en Adem uit als je omhoogkomt.
Zo heeft iedereen zijn eigen trucks, Dave focust na aanraden van zijn fysiotherapeut goed op zijn nek.

En wees niet bang als je de 22 pushups niet volhoudt met gestrekte benen. Ga dan op je knieen verder en je zult zien dat de 22 iets makkelijker zullen gaan. Zo kun je natuurlijk in de loop van de dagen opbouwen 😉

Op naar dag twee!